Επίθεση Λαφαζάνη στον ΠτΔ: "Εντολοδόχος" της κυβέρνησης – Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα

Κριτική ασκεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή…

2353515

Κριτική ασκεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Ενότητα” χαρακτηρίζει τον προέδρο της Δημοκρατίας «εντολοδόχο» του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ».

Διαβάστε την ανακοίνωση

Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, «κλειδώνοντας» έτσι την ημερομηνία των εκλογών για τις 20 Σεπτέμβρη και τη σύγκληση της νέας Βουλής για την 1η Οκτώβρη.
Ολοκληρώθηκε έτσι μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.
Για πρώτη φορά στη χώρα μας γίνονται εκλογές «εξπρές» και, μάλιστα, Αυγουστιάτικα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο ΠτΔ έδρασε ως «εντολοδόχος» της κυβέρνησης και δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της «Λαϊκής Ενότητας» και του προέδρου της Παν. Λαφαζάνη για σύγκληση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών με φυσική παρουσία όλων των προέδρων των κομμάτων, και για εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη.
Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λειτούργησε αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της συγκυβέρνησης του εναπομείναντος νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, που ως στόχο είχαν τις εκλογές «fast track» ώστε να κρύψουν «κάτω από το χαλί» τις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου.
Η παραιτηθείσα κυβέρνηση ζήλεψε τα χούγια του παλαιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ενώ παράλληλα φαίνεται να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους δανειστές και δείχνει για ακόμη μια φορά την πίστη της στην «μνημονιακή κανονικότητα», της οποίας οι συνέπειες όσο περνούν οι μέρες θα γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτες για την πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.
Ο ελληνικός λαός θα δώσει ηχηρή αντιμνημονιακή απάντηση και για αυτές τις μεθοδεύσεις!

Δήμος Βούλας-Βουλιαγμένης: Συνελήφθη δημοτικός σύμβουλος που εκβίαζε ως «αστυνομικός» της Interpol

δημοτικος συμβπυλος

Δήμος Βούλας-Βουλιαγμένης: Συνελήφθη δημοτικός σύμβουλος που εκβίαζε ως «αστυνομικός» της Interpol

Ένας επίδοξος απατεώνας, εντεταλμένος σε Δήμο της Αττικής, συνελήφθη επειδή παρίστανε τον αστυνομικό της Interpol,…

Στην γραμμή Τραμπ και ο Κυρανάκης: «Το να αυτοπροσδιορίζομαι ό,τι φύλο θέλω, δεν είναι δικαίωμα, είναι τρέλα»

6376050

Στην γραμμή Τραμπ και ο Κυρανάκης: «Το να αυτοπροσδιορίζομαι ό,τι φύλο θέλω, δεν είναι δικαίωμα, είναι τρέλα»

Στροφή στη γραμμή Τραμπ φαίνεται πως απέκτησε η ΝΔ, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να βγάζει…

Απαράδεκτα σχόλια Βελόπουλου για Βουλγαράκη: «Αυτή η κοπελίτσα είναι αρραβωνιασμένη με έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή» (video)

MixCollage 24 Jan 2025 06 45 PM 2637

Απαράδεκτα σχόλια Βελόπουλου για Βουλγαράκη: «Αυτή η κοπελίτσα είναι αρραβωνιασμένη με έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή» (video)

Αναίτια επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ελένη Βουλγαράκη, με αφορμή σχόλια που είχε κάνει η…

Παραδοχή από βουλευτή της ΝΔ: «Στην τραγωδία στο Μάτι ενδεχομένως υπερβάλαμε ως αντιπολίτευση»

Μάτι

Παραδοχή από βουλευτή της ΝΔ: «Στην τραγωδία στο Μάτι ενδεχομένως υπερβάλαμε ως αντιπολίτευση»

«Δεν γίνεται η κάθε εθνική τραγωδία να επιχειρούμε να την εκμεταλλευτούμε πολιτικά» ανέφερε ο βουλευτής…