Newsroom

Newsroom

Επίθεση αντιπολίτευσης κατά Γ. Παπανδρέου για το βίντεο Στρος-Καν

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή…

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal+, στο πλαίσιο συνέντευξης για την πολιτική του καριέρα. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και τις συνεννοήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα.

Η συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν στο Canal+, είχε δοθεί στις αρχές του 2010 και αποσπάσματά της που δεν είχαν προβληθεί στη Γαλλία, προβλήθηκαν χθες το βράδυ από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Ο Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να λέει: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ. στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για πολιτικό κόλαφο του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή αυτό το βίντεο. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί, όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ». Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση «να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές», καθώς όπως λέει «ο λαός πρέπει να μάθει τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη».

«Ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός, επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του, επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας» σχολίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης, σχετικά με το νέο βίντεο ενώ διερωτήθηκε για τους λόγους που τώρα ο Στρος Καν κάνει αυτές τις δηλώσεις, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι κακό ο πρωθυπουργός μιας χώρας να συζητάει τα προβλήματά της, φανερά ή μη, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

«Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στη αγκαλιά του ΔΝΤ,, ας υπάρξει ειλικρινής για έστω μια φορά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό, ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δις» αναφέρει η δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ.

«Η αναγκαστική καταφυγή στην τρόικα ήταν προϊόν της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και της πολιτικής δολιότητας της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λα.Ο.Σ., Κωστής Αϊβαλιώτης.

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιάννη Οικονόμου να κάνει λόγο για συμπεριφορές, που ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός περισσεύει και το πολιτικό θάρρος απουσιάζει εντελώς.
http://tvxs.gr

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…