Newsroom

Newsroom

Επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, φρεγάτες του αμερικανικού ναυτικού από τους Χούθι

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν επιτεθεί σε δεκάδες πολιτικά σκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

ploio 5

Το αντάρτικο κίνημα των Χούθι με έδρα την Υεμένη, Ανσάρ Αλλάχ, πραγματοποίησε πλήγματα σε σκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και σε δύο ισραηλινά πλοία στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος Γιαχιά Σαρία.

Στο Al Masirah TV αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, το κίνημα επιτέθηκε στο σκάφος Hope Island του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα, οι Χούθι επιτέθηκαν στα εμπορικά πλοία Grace F και Gina, που ανήκουν στη Mediterranean Shipping Company (MSC), με κατεύθυνση την Παλαιστίνη. Επιπλέον, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι το κίνημα πραγματοποίησε επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αρκετές φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα στο ισραηλινό έδαφος, ενώ θα απαγορεύουν στα πλοία που συνδέονται με το εβραϊκό κράτος να διέρχονται από τα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ μέχρι Το Τελ Αβίβ διέκοψε τη στρατιωτική του επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς στον εμπόλεμο θύλακα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…