Επιτελικό μπάχαλο στην Παιδεία

Τα πάνω κάτω έφεραν οι περίεργες ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ εν μέσω πανδημικής κρίσης, σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων του 2021 στα ΑΕΙ της χώρας.

Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης 23/12/2020 | 10:33

Τα πάνω κάτω έφεραν οι περίεργες ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ εν μέσω πανδημικής κρίσης, σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων του 2021 στα ΑΕΙ της χώρας.

Κι αυτό διότι η Ν. Κεραμέως από τη μία εξισώνει πλήρως τους αποφοίτους ιδιωτικών Κολλεγίων με τα δημόσια  Πανεπιστήμια της χώρας, και από την άλλη θεσπίζει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Δηλαδή, ευσεβής πόθος της κυβέρνησης αυτής είναι η αποτυχία των υποψηφίων του 2021 από τα δημόσια ΑΕΙ για να πάνε στα  ιδιωτικά κολλέγια.

Εκτός κι αν υπάρξουν ανάλογα κριτήρια με τα ισότιμα κολλέγια της κα. Κεραμέως. 

Σε αυτή την περίπτωση και μόνο θα συμφωνούσε κανείς μαζί της, κάτι το οποίο όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα...

Επιπρόσθετα, το ΥΠΑΙΘ προτείνει την ύπαρξη δύο μηχανογραφικών, αναγκάζοντας τους υποψήφιους να παίξουν τζόκερ στην ουσία, αφού στην Α Φάση γίνεται συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου με περιορισμένο αριθμό επιλογών, σε αντίθεση με τον απεριόριστο αριθμό που ισχύει σήμερα. Ενώ η Φάση Β ακολουθεί την ανακοίνωση των επιτυχόντων της Φάσης Α, συμμετέχουν μόνο οι μη εισαχθέντες κατά την Φάση Α και οι επιλογές τους περιορίζονται σε όσα Τμήματα απέμειναν κενές θέσεις από την Φάση Α.

Έτσι, η Ν. Κεραμέως φέρνει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση όπου συν τοις άλλοις, θα περιλαμβάνει τόσο τη κατάργηση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όσο και την ίδρυση αστυνομικού σώματος στις εναπομείνασες σχολές, προκειμένου να προληφθούν κι άλλοι ημετέροι της δίχως ΑΣΕΠ, παρά την άρνηση της συνόδου των Πρυτάνεων!

Ένα νομοσχέδιο, που θα εφαρμόζει το σκοτεινό ν+2 βάζοντας όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια τα 6 έτη, τόση αναλγησία από πλευράς κυβερνώντων.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, η <<επιτελική>> ανικανότητα της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι πασίδηλη. 

Μια κυβέρνηση λοιπόν που καταρρακώνει την ψυχολογία των υποψηφίων του 2021, αναγκάζοντας τους να βγουν (εν μέσω πανδημίας) στους δρόμους προσεχώς  ώστε να βρουν το δίκιο τους. 

Έχει καταντήσει κλισέ αγαπητοί αναγνώστες, αλλά θα το ξανά πώ. 

Η Υπουργός Παιδείας και οι αρμόδιοι  Υφυπουργοί της πρέπει για το καλό της εκπαίδευσης να υποβάλλουν άμεσα τις σχετικές παραιτήσεις τους, διότι καθ' όπως φαίνεται είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο της εκπαίδευσης.

*Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός, μέλος συντονιστικού Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr