Newsroom

Newsroom

Επιτελικό μπάχαλο: Πύρινη κόλαση σε Ρόδο και Κέρκυρα – Τραγωδία στην Κάρυστο

Μπαράζ εκκενώσεων οικισμών σε Ρόδο και Κέρκυρα ενώ η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό των δύο πιλότων του Καναντέρ που συνετρίβη ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου.

pyrkagiew

Πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο και Κέρκυρα όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα με τη νύχτα να προβλέπεται δύσκολη λόγω των αναζωπυρώσεων. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι.

Η κατάσταση στη Ρόδο είναι πολύ δύσκολη με την φωτιά μαίνεται για 8η μέρα προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο νησί. Το οι φλόγες «γλύφουν» τα σπίτια, σύμφωνα με την Ροδιακή.

Η φωτιά διέσχισε 7 χλμ. από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα

Με τρομακτικούς ρυθμούς εξαπλώθηκε το πύρινο μέτωπο στο Γεννάδι. Χαρακτηριστικά, η φωτιά διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ έως το Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα, γεγονός που προκαλεί τρόμο για τις καταστροφικές δυνατότητες της πυρκαγιάς.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και περισσότεροι από 3.000 εθελοντές. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.

Τραγική είναι και η κατάσταση στα Μάλωνα. Όπως  φαίνεται και σε σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα πράγματα είναι απελπιστικά

 

 

Προληπτικές εκκενώσεις διατάχθηκαν μέσω του 112 στα χωριά Λαχανιά και Πλημμύρι στη νότια Ρόδο. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι για να εκκενώσουν το χωριό Βάτι, ενώ υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και στην περιοχή Εμφυλλές κοντά στη Μαλώνα λίγο πριν τον Αίθωνα.

Μήνυση για εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας θα υποβάλει ο δήμαρχος

Μήνυση για εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή αποφάσισε να υποβάλει ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, για τις πυρκαγιές που έχουν κάψει πάνω από 130.000 στρέμματα γης του νησιού.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Αλέξη Κούγια να αξιοποιήσουν όσα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο, μαρτυρικές καταθέσεις) έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και να συντάξουν μηνυτήρια αναφορά, η οποία θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα διαπραχθέντα από αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες.

dsrodou

 

Καίγονται σπίτια στις Λούτσες στην Κέρκυρα

Στο χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα έφτασε η πυρκαγιά που καίει εδώ και μέρες στα βόρεια του νησιού. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια με τη φωτιά να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα.

Οι κάτοικοι δίνουν θαρραλέα μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι περιοχές Περίθεια, Λαύκι, Απραός και Καλαμάκι και Λούτσες ενώ όπως αναφέρει το corfutvnews.gr νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Ημερολιά και Σύκι

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την ίδια στιγμή που το επιτελικό κράτος να φανερώνει την αδυναμία αντιμετώπισης της πύρινης καταστροφής, Θρήνος επικρατεί σε όλη την χώρα για τον θάνατο των δύο πιλότων του Καναντέρ που συνετρίβη ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου. Το καναντέρ, που δεν διέθετε σύστημα εκτίναξης για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη, δεν κατάφερε να κάνει ανύψωση με αποτέλεσμα να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Το οπτικό υλικό από την ΕΡΤ είναι ένα μόνο κομμάτι το οποίο θα εξεταστεί καρέ- καρέ από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακριβή αίτια της πτώσης.

 

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο τελικό πόρισμα για το τι έχει φταίξει για την συγκεκριμένη πτώση του μοιραίου καναντέρ.

Ανάμεσα σε αυτούς, το ανάγλυφο της περιοχής την μοιραία στιγμή, η φορά των ανέμων, το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά, αν τυχόν αναφέρθηκε κάτι στην ενδοεπικοινωνία είτε με το ζευγάρι του στον αέρα, είτε με το κέντρο επιχειρήσεων.

Για την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συντηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην βάση της Ελευσίνας ή απ’ όπου αλλού επιχειρούν.

Και πριν το πρώτο φως της ημέρας, οι ιπτάμενοι να βρίσκονται στα πιλοτήρια των Canadair, να εκκινήσουν τους κινητήρες, να απογειωθούν ώστε ν’ αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που για πολλές ημέρες καίνε τον δασικό πλούτο της χώρας.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…