Newsroom

Newsroom

Επιστρέφουν σήμερα οι αγανακτισμένοι

«Κάθε μέρα στις 18:00» είναι το σύνθημα στο Facebook Επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλα…

«Κάθε μέρα στις 18:00» είναι το σύνθημα στο Facebook
Επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλα κεντρικά σημεία ελληνικών πόλεων οι χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν χθες για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τα οικονομικά μέτρα λιτότητας.

Οι κινητοποιήσεις έχουν οργανωθεί αποκλειστικά μέσω Facebook, Twitter και άλλων ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν χθες το απόγευμα περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την οικονομική κρίση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ στην πολιτική σκηνή παίζεται τις τελευταίες ώρες «σκληρό πόκερ» σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την πορεία της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο αριθμός όσων πέρασαν χθες από το Σύνταγμα, δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί, αφού κάθε μία-δύο ώρες μεγάλη μερίδα του κόσμου ανανεωνόταν από καινούργιους συμπολίτες μας που έφταναν στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας.

Αρκετοί διαδηλωτές διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Αμαλίας η οποία τελικώς γύρω στις 8.30 αποκαταστάθηκε.

Συμπαράσταση
Πολλές είναι οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο, από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.

«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας», έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη ∆ηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτήν».

Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.
http://www.tanea.gr


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…