Newsroom

Newsroom

Επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση

Σε επιστράτευση των ναυτεργατών προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μουσουρούλης. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, η…

Σε επιστράτευση των ναυτεργατών προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μουσουρούλης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, η επίταξη ξεκινά άμεσα και οι κατά τόπους λιμενικές αρχές θα αρχίσουν να επιδίδουν τα φύλλα επίταξης.
Eντωμεταξύ νωρίτερα οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς έπειτα από συνεδρίαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η έκτη συνεχόμενη μέρα κινητοποιήσεων για τους ναυτεργάτες. Χθες η ΠΝΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη.

Ο υπουργός μιλώντας σήμερα, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, δήλωσε πως περιμένει να επικρατήσει σύνεση και λογική, ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί συνέχιση της απεργίας, η κυβέρνηση θα λάβει τα μέτρα της. Ο υπουργός ανέφερε ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενους θα καταβληθούν σε δύο δόσεις.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία», είπε ο κ. Μουσουρούλης. «Το πακέτο που προσφέρουμε είναι συνεκτικό και αναμένουμε να λυθεί η απεργία», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα.
Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμα μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών, υπογραμμίζοντας πως σε αυτήν τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, αλλά και οι δημοκρατικοί θεσμοί: «Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό. Αντί ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων, επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.
Οι ναυτεργάτες διεκδικούν το αυτονόητο, που είναι ο σεβασμός των εργασιακών και οικονομικών τους δικαιωμάτων με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας». Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία.

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο