Newsroom

Newsroom

Επιστολή προς τον κ. Πάγκαλο

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυρίου Παγκάλου σε video που έστειλε στη συζήτηση-  συνέδριο IQ2 και δημοσιεύθηκε στο blog The…

pagkalos1

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυρίου Παγκάλου σε video που έστειλε στη συζήτηση-  συνέδριο IQ2 και δημοσιεύθηκε στο blog The Insider, ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω. Σας παραθέτω την ακόλουθη επιστολή.

Και για να είμαι ξεκάθαρη δεν διαφωνώ διόλου πως και ο πολίτης φέρει ευθύνες και μάλιστα σημαντικές. Κανείς δεν είναι αθώος! Τη φράση αυτή την πιστεύω ακράδαντα.  Αλλά δεν μπορώ να μην αγανακτώ, όπως όλοι μας, όταν άτομα με τεράστιο μερίδιο ευθύνης τόσο για τα παλαιότερα λάθη, όσο – και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό – για όσα ακόμα συμβαίνουν σήμερα με την ίδια αναισθησία και την ίδια αδιαφορία,  προσπαθούν με αδιανόητο θράσος και αλαζονεία να παρουσιαστούν ως προφήτες και εθνοσωτήρες, όταν αυτοί οι ίδιοι είναι η κινητήριος δύναμη της καταστροφής μας.
Δεν φοβάστε Κύριε Πάγκαλε;.

Δεν φοβάστε να βγαίνετε δημόσια, μπροστά στα μάτια ανθρώπων που ζουν με την υπέρτατη τρομοκρατία της φτώχιας κάθε λεπτό και να ξεστομίζετε πως οι λέξεις «Όλοι μαζί τα φάγαμε» ήταν επιτυχία;.


Δεν φοβάστε τον αντίκτυπο του απέραντου θράσους σας να υποστηρίζετε πως η ΔΙΚΗ σας παράταξη, το 1985 με σκοπό να κερδίσει τις εκλογές επιδόθηκε σε ένα όργιο ψεύτικων παροχών και ευτελών υποσχέσεων και πως αυτή ήταν η ρίζα του κακού που σήμερα μας οδηγεί στο κενό;.

Δεν φοβάστε την ύβρη της θέσης σας όταν υποστηρίζετε ανοιχτά πως η ΔΙΚΗ σας παράταξη, εντόπισε την φαυλότητα της Ελληνικής κοινωνίας που είναι υποστηρίζετε ΕΝΔΗΜΙΚΗ, και αντί να πράξει ό,τι μπορούσε για να δημιουργήσει μια λιγότερο φαύλη κοινωνία, την εκμεταλλεύτηκε για να εδραιωθεί στην εξουσία, να δανειστεί δισεκατομμύρια ευρώ, δήθεν για υποδομές, να τα καταναλώσει διοχετεύοντάς τα σε τσέπες ημετέρων και να προσημειώσει για αυτά, την ελευθερία ακόμα και αγέννητων Ελλήνων;.
Δεν φοβάστε τις συνέπειες των λόγων σας όταν ζητάτε από τον πολίτη να πάρει την ευθύνη για την καταστροφή, ενώ εσείς καταφέρατε ως κυβέρνηση να δημιουργήσετε ένα παρανοϊκό φορολογικό σύστημα και να καταπνίξετε τη δικαιοσύνη (ώστε να μην μπορεί κατ’ αρχήν εσάς να απειλήσει);
Δεν φοβάστε το γελοίο θέαμα που παρουσιάζετε όταν τολμάτε να πείτε πως όλα αυτά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, τα γνωρίζατε αλλά το μόνο που κάνατε ήταν να γράψετε 10 άρθρα και άλλους τόσους λόγους, αντί να δράσετε σαν ζωντανός πολιτικός, να παραιτηθείτε, να φωνάξετε και να εργαστείτε για κάτι καλύτερο;.

Δεν φοβάστε τον θυμό, την οργή εκείνων των Ελλήνων που σε λίγο δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν και δεν θα διστάσουν να κάνουν πράξη όλα όσα νιώθουν αλλά ακόμα καταπίνουν και σκύβουν το κεφάλι γιατί πιστεύουν ότι έφταιξαν;.

Δεν φοβάστε να δηλώνετε πως θα γράψετε και βιβλίο για να εξηγήσετε το γιατί θεωρείτε επιτυχημένη την φράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ενώ αν βρισκόμασταν σε μια χώρα που δεν ζει με κανόνες παράνοιας, θα έπρεπε να απολογείστε μέχρι τον θάνατό σας για την προσβολή που ξεστομίσατε προς όλους εκείνους τους πολίτες που δεν έφαγαν ποτέ και τίποτα αν δεν το είχαν κερδίσει με τη δουλειά τους πρώτα- ακόμα κι αν αυτοί μετριούνται στα δάχτυλα της μίας σας, δύσμορφης, παλάμης;.

Μην βιαστείτε να το γράψετε το βιβλίο αυτό κύριε Πάγκαλε! Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια συμβουλή… μην γράψτε κανένα βιβλίο. Τον μισθό σας το Ελληνικό δημόσιο σας τον καταβάλλει για να εργάζεστε κύριε Πάγκαλε, για να κάνετε τη δουλειά σας, όχι να γράφετε βιβλία και να φροντίζετε για την προσωπική σας προβολή. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, που όλοι μας έχουμε καταλάβει πως πρέπει ο καθένας να κοιτάει πως θα κάνει καλύτερα τη δουλειά του, και πως θα επιβιώσει σε μια χώρα που αργοπεθαίνει, σας παρακαλώ, αφήστε τους λόγους, τις δηλώσεις, τα βιβλία και τις τηλεοπτικές και φιλολογικές εμφανίσεις και κοιτάξτε τη δουλειά σας κύριε Πάγκαλε. Αφού δεν σας διακρίνει ούτε η ντροπή, ούτε η ευθιξία και αφού απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε να απαλλαγούμε σύντομα από την πληθωρική σας παρουσία (μιας και ζούμε πλέον σε χούντα), κοιτάξτε τη δουλειά σας. Κοιτάξτε να βάλετε μια τάξη στο χάος του δημιουργήσατε (εσείς το είπατε) και αφήστε τα βιβλία για αυτούς που έχουν πραγματικά κάτι να πουν. Γιατί εσείς, το μόνο που θα έπρεπε να λέτε δημόσια είναι ΣΥΓΝΩΜΗ.

Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις στο [email protected]

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…