Newsroom

Newsroom

Επίσκεψη προέδρου ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο του Βόλου: Δεν επιτρέπεται να βρέχει μέσα στις κλινικές επειδή δεν έγιναν μονώσεις (Video)

Τις απελπιστικές και ντροπιαστικές εικόνες στο νοσοκομείο του Βόλου, αντίκρισε από κοντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και επισκέφθηκε την Πέμπτη το νοσοκομείο.

Screenshot 2 14 1024x583 1

Τις απελπιστικές και ντροπιαστικές εικόνες στο νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο «πνίγηκε» για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες στα μολυσμένα νερά, που εισχώρησαν από τα βουλωμένα φρεάτια στα υπόγεια του θεραπευτηρίου, το βράδυ της Τετάρτης, αντίκρισε από κοντά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος και επισκέφθηκε την Πέμπτη το νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αφού συνεχάρη τους εργαζομένους του νοσοκομείου που «όλο το βράδυ και το πρωί μαζί με την φροντίδα στους ασθενείς μάζευαν τα νερά από τους χώρους του νοσοκομείου», επεσήμανε ότι το βράδυ της Τετάρτης, όταν και πλημμύριζε το νοσοκομείο, «δεν υπήρχε υδροφόρα να γεμίσει τη δεξαμενή του νοσοκομείου με νερό». Παράλληλα τόνισε πως «Δεν επιτρέπετε να μπάζουν νερά από τις ψευδοροφές και να βρέχει μέσα στις κλινικές επειδή δεν έγιναν μονώσεις στις ταράτσες των κτιρίων. Δεν επιτρέπεται να βάζουν νερά τα παράθυρα των κλινικών και των μονάδων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος

Επισκεφθήκαμε με εκπροσώπους των εργαζόμενων όλους τους χώρους. Δεύτερη φορά στον ίδιο μήνα που πλημμύρισε το νοσοκομείο. Γέμισαν νερά υπόγεια παρκινγκ και αποθήκες υλικού, ιματισμού, αποστείρωσης, το χημειοθεραπευτικό τμήμα, ασανσέρ, κλινικές σε ορόφους ακόμη και μονάδες. Καταστράφηκαν υλικά του νοσοκομείου.

Να συγχαρώ τους εργαζόμενους του νοσοκομείου που έμειναν από το μεσημέρι της χθεσινής ημέρας και όλους που άφησαν τα σπίτια τους πλημμυρισμένα και διέσχισαν με κίνδυνο τους λασπωμένους δρόμους της πόλης να φθάσουν στο νοσοκομείο. Όλο το βράδυ και το πρωί μαζί με την φροντίδα στους ασθενείς μάζευαν τα νερά από τους χώρους του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο σήμερα πρωί στην επίσκεψη μου χάριν τις προσπάθειες των εργαζόμενων, του ΕΚΑΒ, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, των φορέων του νοσοκομείου λειτουργούσε ικανοποιητικά.

Το νοσοκομείο πλημμύρισε δύο φορές τον ίδιο μήνα. Εάν δικαιολογήσουμε την μη αξιοποίηση του μεσοδιαστήματος μεταξύ των δύο πλημμυρών για έργα λόγω λιγοστού χρόνου τώρα πρέπει να τρέξει η διοίκηση και οι φορείς της πόλης. Καλές είναι οι παληκαριές αλλά στη πράξη κρινόμαστε όλοι. Χθες βράδυ δεν υπήρχε υδροφόρα να γεμίσει τη δεξαμενή του νοσοκομείου με νερό. Ευτυχώς δεν κόπηκε το νερό στο νοσοκομείο. Όταν κόβεται το νερό για να μην σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να γεμίζει συνεχώς η δεξαμενή του νοσοκομείου που φτάνει για λίγες ώρες. Η πυροσβεστική ήταν εκεί. Οι υδροφόρες έλειπαν χθες βράδυ.. Ευτυχώς όμως το πρωί κόπηκε το νερό. Φρόντισε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ και έφερε υδροφόρες από Λάρισα και Λαμία.

Ο Βόλος; Δεν επιτρέπετε να μπάζουν νερά από τις ψευδοροφές και να βρέχει μέσα στις κλινικές επειδή δεν έγιναν μονώσεις στις ταράτσες των κτιρίων. Δεν επιτρέπεται να βάζουν νερά τα παράθυρα των κλινικών και των μονάδων. Ασφαλώς με τέτοιο νερό δεν μπορείς να προστατέψεις επαρκώς τα υπόγεια. Σίγουρα όμως μπορείς με έργα να εκτρέψεις ένα μέρος των νερών για να μην γίνονται λίμνη τα υπόγεια. Εικόνες από τις προσπάθειες των συναδέλφων να μαζέψουν τα νερά από χθες έως σήμερα.

Βίντεο από το πλημμυρισμένο πάρκινγκ του νοσοκομείου

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…