Newsroom

Newsroom

Επίπεδο ρεκόρ για τα αέρια του θερμοκηπίου

Επίπεδα ρεκόρ άγγιξαν σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού τα αέρια του θερμοκηπίου .Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός καθίσταται ακόμη…

aeria

Επίπεδα ρεκόρ άγγιξαν σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού τα αέρια του θερμοκηπίου .Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η συγχρονισμένη πολιτική δράση και η επίτευξη μιας νέας διεθνούς συμφωνίας για τη συγκράτηση της κλιματικής αλλαγής.
Στην ετήσια έκδοση “Greenhouse Gas Bulletin” του Οργανισμού καταγράφεται πόσα από αυτά τα αέρια παραμένουν στην ατμόσφαιρα μετά τις πολύπλοκες φυσικοχημικές αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του αέρα, της ξηράς και των θαλασσών. Περίπου οι μισές από τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου απορροφώνται από τους ωκεανούς, τα δέντρα και τα έμβια όντα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφθασε κατά μέσο όρο στα 396 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) το 2013, μία αύξηση 3 ppm έναντι του 2012. Η ετήσια αυτή αύξηση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με τον Μισέλ Ζαρό, γενικό διευθυντή του WMO.

Το ατμοσφαιρικό διοξείδιο εμφανίζει πλέον αύξηση 142% σε σχέση με τα επίπεδά του το 1750, πριν ξεκινήσει η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ευρώπη. Η μεγάλη αύξηση του πέρυσι εκτιμάται ότι οφειλόταν όχι μόνο στις αυξημένες εκπομπές αερίων, αλλά και στην μειωμένη απορρόφησή τους από τη γήινη βιόσφαιρα, κάτι το οποίο προβληματίζει τους επιστήμονες. Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε μια τέτοια “αδυναμία” της βιόσφαιρας, ήταν το 1996, όταν είχαν υπάρξει εκτεταμένες πυρκαγιές παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την εμφάνιση ενός φαινομένου «Ελ Νίνιο».

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής