Newsroom

Newsroom

Επίθεση χρυσαυγιτών σε γυναίκες έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ)

Επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών δέχθηκαν σήμερα το πρωί τρεις γυναίκες έξω από το Εφετείο, η μια εκ των οποίων είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

59f9a1881dc524e7448b4742 1

Σύμφωνα με καταγγελία της Πολιτικής Αγωγής μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και σε δύο γυναίκες τη στιγμή που κατέβηκαν από το τρόλεϊ προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.  Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες

με μπουνιές και κλωτσιές τραυματίζοντάς τες στο πρόσωπο.


Οι τρεις γυναίκες βρίσκονται στην κρατική ασφάλεια, ενώ για το περιστατικό έχουν προσαχθεί περίπου 25 άτομα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Οι τρεις γυναίκες θα κληθούν να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Πάντως, το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Νοεμβρίου κάνοντας δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ απ όπου θα καταθέτουν οι «προστατευόμενοι μάρτυρες».  



Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά