Επιλέγουμε τα σύνορα ή την ανθρώπινη ζωή

«Βυθίσατε τη χώρα»

5912834

Την κυριαρχία αλλά και την ευθύνη για την έρευνα και διάσωση στα διεθνή ύδατα, εκεί όπου γεωγραφείται το φρέαρ των Οινουσσών και το οποίο βρίσκεται εντός του ελληνικού θαλάσσιου FIR, έχει αποκλειστικά η Ελλάδα. Προσέξτε, η αναφορά σε απόλυτη κυριαρχία συνεπαγωγικά ακολουθείται από την αποκλειστική ευθύνη.

Ε λοιπόν οι (μ)πατριώτες ελληναράδες αμφισβητούν την ελληνική ευθύνη στο ελληνικό θαλάσσιο FRI, όπως αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της νησίδας του Έβρου, ακριβώς όπως αμφισβητούν οι Τούρκοι το (εναέριο) FIR Αθηνών, γιατί αποτελεί νόμο -στην φύση, στην κοινωνία και στην πολιτική- ότι όταν κάποιος αποσύρει αναγνωρισμένο κυριαρχικό του δικαίωμα για να αποποιηθεί της ευθύνης, κάποιος άλλος σπεύδει να αρπάξει την ευκαιρία και να καλύψει το κενό που δημιουργείται.
Μετά βεβαίως ακούγονται πατριωτικές κορώνες και εγείρονται πολεμικές ιαχές, ακολουθούμενες από οιμωγές και κατάρες για την διαμφισβήτηση των ελληνορθόδοξων δίκαιων της φυλής μας.

Στ’ ανοιχτά της Πύλου ναυάγησε και το τελευταίο ίχνος ανθρωπισμού, καταβυθίστηκε κάθε έννοια αλληλεγγύης και πήγε αύτανδρο και το πιο στοιχειώδες δικαίωμα από την διεθνή χάρτα των δικαιωμάτων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Αντίθετα, βγήκαν στον αφρό οι ολοκληρωτικές λογικές των σκατόψυχων εθνικιστών, οι πολιτικές των «κλειστών συνόρων» που προσφέρουν ασφάλεια στους ημεδαπούς με τον πνιγμό ή την μη διάσωση των -χωρίς ταυτότητα ανώνυμων- «εισβολέων» αλλοδαπών, η λογιστική αποτίμηση του Cost benefit ratio, το πολιτικό κόστος της διάσωσης και το πολιτικό όφελος (που φέρνει αθρόα ψηφαλάκια) της αυτουργίας στο έγκλημα αλλά σε….. διεθνή ύδατα!

Κατά την προσφιλή και πάγια τακτική του ο πρώην πρωθυπουργός, ο ίδιος που ζητάει αύριο Κυριακή την ψήφο μας για αυτοδύναμη και πανίσχυρη κυβέρνηση αλλά και για αντιπολίτευση (αφού “η ΝΔ στις 25/6 θα αναλάβει το ρόλο να κάνει και αντιπολίτευση στον εαυτό της”), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε αμέσως μετά την τραγωδία της Πύλου να μιλήσει για “τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου”, βυθίζοντας για άλλη μία φορά την χώρα στην διεθνή ανυποληψία και απέναντι στην κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό ήδη η Ελλάδα είναι ερευνώμενη χώρα από τις ευρωπαϊκές αρχές για τις ενέργειες των Λιμενικών και του απαράδεκτου Μηταράκη (υπουργού αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής) γιατί μαζί με τη Frontex επιδίδονται σε pushbacks με τραγικές συνέπειες.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διέπραξε -και εδώ- έγκλημα καθοσιώσεως κατά του Λιμενικού Σώματος και μόνο γιατί τόλμησε να θέσει ερωτήματα. Ερώτημα που θέτει όλος ο πλανήτης, που αναρωτιέται κάθε κοινός νους και που έκαναν τον μισάνθρωπο Θάνο Πλεύρη να επιτεθεί με παραληρηματικό τρόπο: “πριν ακόμα πληροφορηθούμε καλά καλά για το ναυάγιο που ήταν μια τραγωδία για τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τοποθετηθεί με ευθεία στοχοποίηση κατά των γυναικών και ανδρών του ελληνικού λιμενικού”.

Ο Θάνος Πλεύρης που στο παρελθόν δήλωνε: “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Πρέπει να περνάνε χειρότερα από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ”.

Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι το κλάμα.
Από ‘κει και πέρα, οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε ή γίνονται τέρατα, και κάνουν τους άλλους να κλαίνε”.
Μενέλαος Λουντέμης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας