Επίκαιρη επερώτηση 57 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Χατζηδάκη για την «Ελληνικός Χρυσός»

«Λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και του περιβάλλοντος καλύπτοντας την άρνηση και αδυναμία της Ελληνικός Χρυσός να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκούν 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη επερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, καταγγέλλοντάς την ότι, «λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και του περιβάλλοντος καλύπτοντας την άρνηση και αδυναμία της Ελληνικός Χρυσός να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου».

Στην επερώτησή τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και συνυπογράφει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζουν ότι η εταιρία Ελληνικός Χρυσός δεν υλοποιεί το «Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης Μεταλλείων Κασσάνδρας», και αναζητά τρόπους για να αποδεσμευτεί από τα συμφωνηθέντα.

Παράλληλα οι επερωτώντες βουλευτές κάνουν λόγο για «απόκρυψη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και άρνηση δημοσιοποίησης των νέων παραχωρήσεων που σχεδιάζει ο υπουργός Περιβάλλοντας και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα στους πολίτες και να εντείνεται η ανησυχία στην περιοχή που υλοποιείται το έργο».

Τέλος, ζητούν «να γνωστοποιηθεί στην ελληνική κοινωνία και στη Βουλή το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός ενώ καλούν τον υπουργό Περιβάλλοντος να ασκήσει άμεσα τα δικαιώματα του ελληνικού Δημοσίου για καταγγελία της σύμβασης και καταβολή αποζημίωσης»

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…