Newsroom

Newsroom

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 360 ευρώ θα λαμβάνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού…

Επίδομα ανεργίας τουλάχιστον 360 ευρώ θα λαμβάνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη. «Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλλει εισφορές για ένα χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισόδηματα για τρία χρόνια αθροιστικά και αντίστοιχα καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ οικογενειακά έσοδα», είπε αναφορικά με τα κριτήρια για όσους θα δικαιούνται το επίδομα ο υπουργός Εργασίας. «Έχουμε ετοιμάσει την απόφαση με τα κριτήρια προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελευθέρους επαγγελματίες. Θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμα».

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις-προτάσεις για το επίδομα ανεργίας περιλαμβάνουν: την πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών ετών ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται για όσους διακόπτουν το επαγγέλμά τους.

Η καταβολή εισφοράς για ένα τουλάχιστον έτος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2012. Για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2013 η καταβολή εισφοράς για τουλάχιστον δύο έτη και για όσους διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2014 και εφεξής η καταβολή εισφοράς για τρία τουλάχιστον έτη. Επίσης, το συνολικό ατομικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 40.000 (1η πρόταση) ή 50.000 ευρώ (2η πρόταση) και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν από τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 80.000 ευρώ (1η πρόταση) ή 100.000 ευρώ (2η πρόταση).

Η διακοπή του επαγγέλματος στη ΔΟΥ να είναι για 3 τουλάχιστον μήνες από την 1/1/2012 και μετά. Ο δικαιούχος δε θα πρέπει να έχει αναλάβει μισθωτή απασχόληση ή να μην αυτοαπασχολείται ή να μη λαμβάνει σύνταξη. Ειδικά για τους ασφαλισμένους του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ απαιτείται η διακοπή της ασφάλισης στον Τομέα.

Ο δικαιούχος που διακόπτει το επάγγελμα, θα πρέπει να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του και να μην έχει υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία. Επίσης, ο δικαιούχος πρέπει να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, να έχει εξοφλήσει όλες τις ασφαλιστικές του εισφορές και να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του, το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε σε πρόσωπο 1ου και 2ου βαθμού συγγένειας.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…