Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του μετρό

Με κάμερες στις στολές οι αστυνομικοί στο κέντρο - Συγκεντρώσεις μνήμης στα Προπύλαια

γρηγορόπουλος

Έκτακτες ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ σήμερα λόγω των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σημειώνεται ότι στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης στα Προπύλαια και πορεία μαθητών και φοιτητών, ενώ σις 18:00 θα πραγματοιηθεί στο ίδιο σημείο συγκέντρωση από συλλογικότητες και φορείς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Τροχαία, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ γνωστοποίησε οτι οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα θα φορούν κάμερες στις στολές τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Ειδικότερα, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – body worn cameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και πορειών στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς/λεωφόρους: [Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Αμαλίας – Σουρή – Ναυάρχου Νικοδήμου – Αδριανού – Δεξίππου – Άρεως – πλατεία Μοναστηρακίου – Ερμού – πλατεία Αγίων Ασωμάτων – Π. Τσαλδάρη – Μενάνδρου – Μάρνης – Αριστοτέλους – Κοδριγκτώνος – Ευελπίδων – Ανδρέα Μουστοξύδη – Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Βασ. Σοφίας], από την 06:00 ώρα της Τετάρτης 06/12/2023 έως την 06:00 ώρα της Πέμπτης 0712/2023».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…