Επεισόδιο με τουρκικό ελικόπτερο στη νησίδα Ρω

Επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στη νησίδα Ρω, στα δυτικά του Καστελόριζου, με τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε χαμηλή πτήση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φρουρά στη νήσο Ρω άκουσε το θόρυβο από τον κινητήρα ελικοπτέρου σε κοντινή απόσταση, περίπου 100-200 μέτρων.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή. Συγκεκριμένα, η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο, όπως και έγινε. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση-πρόκληση. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού των Τούρκων, ούτε και ο τύπος του.

Όπως αναφέρει το OnAlert μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης. 

Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο που ανεβάζει το θερμόμετρο την ώρα που το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών είναι ήδη τεταμένο. Η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της στάση την ώρα μάλιστα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης και οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών, από τουρκικά μαχητικά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.