Newsroom

Newsroom

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του αδερφού του 18χρονου

Εξελίξεις στην έρευνα για τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός στου Ρέντη.

ΟΠΚΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαναπό την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τα επεισόδια στου Ρέντη, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος. Το γεγονός αυτό,  τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση. Έτσι πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 16χρονος να κατηγορηθεί για απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε επίσηςΕπεισόδια στου Ρέντη: Βρέθηκε DNA ακόμη ενός ατόμου σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Aπό τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

 

Την ίδια ώρα, έτοιμος να «δώσει» ονόματα φαίνεται πως είναι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος κατέθεσε αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο απορρίφθηκε, καθώς υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό και πως ήταν μακριά από το θύμα την ώρα της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή».

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη χαρτογράφηση του σχεδίου, καθώς και για τη δομή της οπαδικής οργάνωσης.

Η χαρτογράφηση της επίθεσης στου Ρέντη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει ο αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας», είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

  • Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου, στους «λοχίες».
  • Οι «λοχίες» με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης.
  • Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media.

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει ο αποθηκάριος, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό και «ντελιβεράς», ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους. Στο πλαίσιο αυτών των στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη (14/12) τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…