Newsroom

Newsroom

Επεισόδια στον Ρέντη: Σε κώμα ο 31χρονος αστυνομικός – Όλα τα νεότερα (Video)

Το πρωί, έγινε το δεύτερο χειρουργείο – καθαρισμός και έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά, με τα επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα για τη ζωή του - Συγγενείς των 424 προσαχθέντων ζητούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους,

6051656

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο δίνουν οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση του αστυνομικού των ΜΑΤ προκαλεί ανησυχία.

Σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων με χούλιγκαν έξω από κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας “Μελίνα Μερκούρη” όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σήμερα, Παρασκευή (08/12), το πρωί, ο αστυνομικός θα υποβαλλόταν στο δεύτερο χειρουργείο – καθαρισμός ενώ οι πρώτες αναφορές λένε πως έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. Τα επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 31χρονος έχει υποστεί κακώσεις και καταστροφές σε ιστούς και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει καθαρισμός, προκειμένου να μην υποστεί μόλυνση. Κατά το χθεσινοβραδινό χειρουργείο, έγινε προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία, ενώ ο αστυνομικός υπέστη και τρεις φορές ανακοπή αλλά επανήλθε.

Το χρονικό

Ο αστυνομικός δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό, με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Μάλιστα, το νοσοκομείο χθες δεν εφημέρευε, όμως εκτάκτως άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν αφαιρέθηκε από το πόδι του ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, πάχους 2 εκατοστών και πλάτους 2 εκατοστών.

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, Πέμπτη ήταν ένα αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, στον Ρέντη. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίστηκαν μπροστά στους αστυνομικούς και πραγματοποίησαν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Διαβάστε περισσότερα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα – Υπέστη ανακοπή και τον επανέφεραν

Συμβολικός αποκλεισμός από συγγενείς των προσαχθέντων – Τι είπε ο πατέρας 26χρονου στην ΕΡΤ

Συγγενείς των 424 προσαχθέντων ζητούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους, τονίζοντας ότι συγκαταλέγονται ανήλικοι. Συμβολικά μάλιστα απέκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα την λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Αστυνομικός ενημερώνει τους συγγενείς ότι όσοι δεν εμπλέκονται θα αφεθούν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, αφού όμως ολοκληρωθεί η διαδικασία που περιλαμβάνει δειγματοληψία για ανίχνευση πυρίτιδας.

Κρατούνται για περισσότερο από 10 ώρες, είπε ο πατέρας 26χρονου, καταγγέλλοντας: «Ο γιος μου όταν ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο έστειλε μήνυμα ότι γυρίζει σπίτι, αλλά δεν πρόλαβε γιατί έπεσαν δακρυγόνα και συνελήφθησαν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο κλειστό γήπεδο».

«Από τις 9.30 που έγιναν οι προσαγωγές, τούς έφεραν μετά τα μεσάνυχτα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκείνη την ώρα δεν μάς μίλησε κανείς», καταγγέλλει ο πατέρας του 26χρονου και σημειώνει: Δηλαδή εάν γινόταν ο αγώνας στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα είχαν προσαχθεί 10.000 άτομα;».
​Η ΕΛ. ΑΣ. ανακοίνωσε πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

Στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις 400 και πλέον προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του γηπέδου του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» αναφέρεται ότι πραγματοποιείται εξακρίβωση στοιχείων ενώ γίνεται λήψη μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και λήψη δειγμάτων από τα χέρια με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ, πλήθος ατόμων βγήκε από το γήπεδο και κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες αλλά και ναυτικές φωτοβολίδες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού και στη συνέχεια επέστρεψαν στο γήπεδο.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…