Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και πιστών στην Ηλιούπολη

Ενταση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη ανάμεσα σε διαδηλωτές και πιστούς.
 

NewsRoom 10/05/2020 | 13:54

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της κίνησης πολιτών Ηλιούπολης, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν, το πρωί της Κυριακής, στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία πραγματοποιώντας συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά αυθαιρέτου κτίσματος.

Το ξωκλήσι που δεσπόζει από τη δεκαετία του ’50 στους πρόποδες του Υμηττού, πάνω από την Ηλιούπολη, βρίσκεται στη Β’ Ζώνη προστασίας Υμηττού και εμπίπτει στην απαγόρευση οικοδομικών εργασιών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία πως μετατρέπεται σταδιακά σε χώρο γαμήλιων τελετών, βαφτίσεων και ποικίλων άλλων εκδηλώσεων 

Σημειώνεται ότι η επέκταση ναού σε δημόσιο δασικό χώρο, μια σύγχρονη υπερκατασκευή η οποία κυριολεκτικά εξαφάνισε το παλιό ξωκλήσι, κρίθηκε αθαίρετη και κατεδαφιστέα από την Πολεοδομία.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών υπήρξε συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς, παρουσία της αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά τη συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου συνέχισε κανονικά την λειτουργία χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

Η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ανδρών της άμεσης δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.