Επανέρχεται για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖA ο Παπανδρέου και χαρακτηρίζει "παρόλα" τους ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

Μερικούς μόνο μήνες μετά την πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέρχεται με νέα πρόταση προς το κυβερνών κόμμα που αναμένεται να αναζωπυρώσει τις συζητήσεις περί συνεργασιών.

57175f361dc524fd5e8b4716

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ 3, δήλωσε θετικός σε τυχόν συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας ως προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία επί των προγραμματικών.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και πρώην πρωθυπουργός ανέφερε επί λέξει: «Θέλω να θέσω τα θέματα σε μία προγραμματική βάση. Αν αυτή η βάση είναι σωστή, δεν είμαι εναντίον μιας τέτοιας συνεργασίας (με τον ΣΥΡΙΖΑ). Αν είναι απλώς να μοιράσουμε θεσούλες και να εφαρμόσουμε μόνο το Μνημόνιο, δεν με ενδιαφέρει».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκλωβιστεί στον αντιμνημονιακό λόγο και σήμερα ως κυβέρνηση εφαρμόζει μόνο το Μνημόνιο, όπως είχε συμβεί και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, συμπλήρωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να έχει ένα πρόγραμμα πραγματικών και μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών, αφού «αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας και όχι οι Γερμανοί».

Υποστήριξε ότι υπάρχουν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να εφαρμοστούν εκτός Μνημονίου, εφόσον υπάρξει συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων (π.χ. πάταξη γραφειοκρατίας, αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ανάπτυξη, ασφαλιστικό κ.λπ.).

Εκτίμησε δε ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να αιφνιδιάσει ξανά με εκλογές αλλά αναζητά τρόπους να σταθεροποιήσει την οικονομική κατάσταση με τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος.

Εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, η θέση που πήρε για την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε», για την οποία χρησιμοποίησε την αργκό έκφραση «παρόλα». «Είναι πολύ εύκολη η “παρόλα” τού παραιτηθείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «αλλά πού οδηγεί; Στο να έρθει ένα νέος “σωτήρας” που θα κάνει τα ίδια», προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί όχι για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση και να ‘ρθει ένας νέος «σωτήρας», αλλά για να γίνουν προοδευτικές τομές.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, ο οποίος δεν συμμετέχει στις διαβουλεύσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι για τη διεύρυνση του χώρου, υπερασπίστηκε την επιλογή του να ιδρύσει νέο κόμμα τον Ιανουάριο του 2015, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για ριζοσπαστική απόφαση. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «όπως ήταν τελείωσε». Πάντως, αν ο χώρος που εκπροσωπεί ευρύτερα «μεταμορφωθεί και ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπορευτεί και πάλι με τους παλαιούς συντρόφους του.

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Άδωνις

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

«Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν», φώναζε στους υγειονομικούς ο μαινόμενος…