Newsroom

Newsroom

Επανασυνδέσεις με σταγονόμετρο

Με δεδομένη την κυβερνητική αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τα «παγωμένα» νοικοκυριά, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι δήμοι έχουν επιδοθεί…

dei 4

Με δεδομένη την κυβερνητική αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τα «παγωμένα» νοικοκυριά, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι δήμοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εντοπίσουν άπορες οικογένειες και, αποστέλλοντας στη ΔΕΗ τα στοιχεία τους, να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος.
 
Ωστόσο, μεγάλος αριθμός πολιτών -για λόγους αξιοπρέπειας- δεν έχει προσφύγει σε δομές αλληλεγγύης ούτε έχει κοινοποιήσει το πρόβλημά του, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

¨Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Νάντιας Βασιλιάδου στην Ελευθεροτυπία,τη διαδικασία δυσκόλεψε και επιβράδυνε περαιτέρω η ΔΕΗ, μετά την άρνησή της να δώσει τις καταστάσεις με στοιχεία των νοικοκυριών, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, στην ΚΕΔΕ, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα! Αυτό είχε αποτέλεσμα τα αιτήματα των πολιτών, ιδίως όσων δεν είναι εγγεγραμμένοι σε δομές πρόνοιας, να εξετάζονται από τις ειδικές επιτροπές που συστήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων, της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας.

Ομως, όπως τονίζει ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, «η ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού είναι χρονοβόρα, καθώς τα στοιχεία εξετάζονται ενδελεχώς. Την Παρασκευή βρισκόταν στη ΔΕΗ εκπρόσωπός μας, διασταυρώνοντας τα διαθέσιμα δεδομένα. Υπάρχουν δυσκολίες. Από τις συνολικά 50 οικογένειες χωρίς ρεύμα, μόνο οι 14 είναι δικαιούχοι κοινωνικών δομών».

Αυξημένος αριθμός νοικοκυριών χωρίς ρεύμα καταγράφεται και στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δήμαρχο Νίκο Σαράντη, 30 αιτήματα για επανασύνδεση εξετάζονται από την ειδική επιτροπή. «Μέσα από τους δημοτικούς κόμβους αλληλεγγύης βρήκαμε ποιοι δεν έχουν ρεύμα και προσκομίσαμε τα απαραίτητα έγγραφα στους αρμοδίους. Τώρα περιμένουμε αποτελέσματα», σχολιάζει…

Την ίδια στιγμή, στην Πετρούπολη η ΔΕΗ έχει αποστείλει ειδοποίηση για άμεση διακοπή σε περίπου 100 νοικοκυριά, ενώ 14 οικογένειες ήδη ζουν χωρίς ρεύμα. «Κοινοποιήσαμε στην Επιχείρηση τους αριθμούς παροχής και περιμένουμε να κάνουν τη σύνδεση. Οσοι απευθύνθηκαν σε εμάς βρίσκονται αποδεδειγμένα σε δυσμενή θέση. Ομως, ο δήμος δεν έχει χρήματα για να καλύψει τα χρέη που κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ για κάθε καταναλωτή», επισημαίνει η Ρούλα Κανέλλη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Για 45 οικογένειες, που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της ΔΕΗ με οφειλές από 100 μέχρι 4.000 ευρώ, κάνει λόγο ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας. «Στην πόλη είναι καταγεγραμμένα 600 νοικοκυριά στο όριο της φτώχειας και 16 βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση», αναφέρει. Οπως υποστηρίζει, η διαδικασία της επανασύνδεσης δείχνει να προχωρά και σε μια εβδομάδα όλοι θα είναι εντός δικτύου ΔΕΗ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Απόστολος Κοιμήσης, γραμματέας Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας, εκτιμά ότι, παρά τις δυσκολίες και το αρχικό αλαλούμ, «περίπου το 85% των δήμων μπήκε σε ρυθμό. Ωστόσο», τονίζει, «ο κόσμος θα συνεχίσει να μην έχει λεφτά να πληρώνει τη ΔΕΗ»…

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η πρώτη επανασύνδεση, ενώ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το δήμαρχο Κων. Τζανακούλη, ακόμη 4-5 νοικοκυριά απέκτησαν ρεύμα. «Η ειδική επιτροπή εξετάζει 15 σχετικά αιτήματα. Πιστεύω πως μέχρι αύριο η παροχή στους αιτούντες δικαιούχους θα αποκατασταθεί».

Λεκανοπέδιο

Μικρότερος του αναμενομένου χαρακτηρίζεται ο αριθμός των πολιτών που προσήλθαν στα 7 σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της κατοικίας τους. Ετσι, υπεβλήθησαν μόλις 13 αιτήματα, εκ των οποίων τα 5 αφορούσαν απόρους και ικανοποιήθηκαν, τα υπόλοιπα 7 ελέγχονται και ένα προερχόταν από δημότη άλλου δήμου.

Προετοιμασμένος για τη διαδικασία που σπεύδουν τώρα να εφαρμόσουν άλλοι δήμοι πιεσμένοι από τις καταστάσεις, δηλώνει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Η προετοιμασία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook έχω αναρτήσει ανακοίνωση εδώ και δύο μήνες, που καλεί όποιον γνωρίζει συμπολίτη μας με κομμένο ρεύμα να το γνωστοποιεί στο δήμο. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες αναζητούν τέτοιες περιπτώσεις, όχι μεταξύ των 1.650 καταχωρισμένων ατόμων στις δομές αλληλεγγύης, αλλά εκτός. Ηδη, κατά το προηγούμενο διάστημα εξασφαλίστηκε η συνέχιση της ηλεκτροδότησης σε 16 τέτοια νοικοκυριά».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…