Newsroom

Newsroom

Επαναλειτουργεί η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας μετά από επτά χρόνια

Την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού. Η σχολή ανοίγει ξανά μετά από επτά χρόνια, με την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από την κυβέρνηση.

597890a61dc52497788b4623

Επίσης, ολοκληρώθηκε και το έργο της διαμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας που θα διέπει τις σχολές Ξεναγών από τη Γνωμοδοτική Επιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Πρόκειται για μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διετούς διάρκειας.

Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή, κατόπιν μοριοδότησης, Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ, εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

Το 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καθορισθούν η ακριβής ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων και οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας. 

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

elikoptero

Ιράν: Ο στρατός ξεκινά έρευνα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες Κυριακή (19/5), εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

syriza grafeia 0

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον ιρανικό λαό για την απώλεια του Προέδρου του

«Το δυστύχημα αυτό, αποτελεί μια τραγική εξέλιξη που σημειώνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην…

Λαμία: Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που κατανάλωσαν παιδιά

fagito

Λαμία: Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που κατανάλωσαν παιδιά

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων