Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Φλόριντα

Ένας μαθητής τραυματίστηκε σήμερα σε λύκειο της Φλόριντας, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι τιμούσαν τη 19η επέτειο από τη σφαγή στο Κολουμπάιν του Κολοράντο, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

5aa784251dc5249f4e8b45f3 2

Η αστυνομία της κομητείας του Μάριον, στην κεντρική Φλόριντα, ανέφερε ότι μετά τις καταγγελίες για πυροβολισμούς στο λύκειο του Φόρεστ συνελήφθη ένας ύποπτος. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας μαθητής έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πόδι.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την ώρα που οι μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονταν να συγκεντρωθούν για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του Κολουμπάιν. Στις 20 Απριλίου 1999 ο Ντίλαν Κλέμπολντ, 17 ετών και ο Έρικ Χάρις, 18 ετών, σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή του λυκείου αυτού και στη συνέχεια έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Τι έγινε στις 20 Απριλίου του 1999

Ο 17χρονος Έρικ Χάρις και ο 18χρονος Ντίλαν Κλίμπολντ αποβιβάστηκαν από τα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς τη δυτική είσοδο του λυκείου Κόλουμπαϊν. Μετέφεραν μεγάλα μαύρα σακίδια, που περιείχαν αρκετή εκρηκτική ύλη για να ανατινάξουν όλο το σχολείο. Τα τοποθέτησαν σε μία γωνία της σχολικής καφετέριας, ρύθμισαν την έκρηξη για τις 11.17 και βγήκαν αμέσως στο προαύλιο. Ο «εγκέφαλος» της αποστολής, Έρικ Χάρις, είχε υπολογίσει ότι στις 11.15 η καφετέρια θα είχε περίπου 500 μαθητές, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Σχεδίαζαν να ανατινάξουν πρώτα την καφετέρια σκοτώνοντας όλους τους μαθητές και όταν οι επιζώντες άρχιζαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι προς τα έξω, θα τους εξολόθρευαν έναν έναν….

Η βόμβα δεν εξερράγη. Οι δύο νεαροί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν τα όπλα τους ανά χείρας και άνοιξαν πυρ….Περπατούσαν πάνω κάτω στους διαδρόμους πυροβολώντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους….

Εν τω μεταξύ, ο Κλίμπολντ είχε εντοπίσει τρεις αθλητές, τους οποίους οι δράστες θεωρούσαν τους χειρότερους εχθρούς τους. Ο Κλίμπολντ φώναξε τον Χάρις, λέγοντας: «Υπάρχει ένας νέγρος εδώ». Αναφερόταν στον 18χρονο Ιζέα Σουλς, ο οποίος πέθανε ακαριαία απ’ τη σφαίρα του Χάρις. Αμέσως μετά έπεσε νεκρός και ο 16χρονος Μάθιου Κέχτερ. Ο 16χρονος Γκρεγκ Σκοτ προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρός και γλίτωσε. Έως τις 11.35, είχαν σκοτώσει 10 μαθητές στη βιβλιοθήκη και είχαν τραυματίσει άλλους 12….Για τα επόμενα 30 λεπτά περιφέρονταν στους διαδρόμους. Πυροβολούσαν στους τοίχους και πετούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς όμως να επιτεθούν εναντίον κάποιου μαθητή….Ο Έρικ Χάρις και ο Ντίλαν Κλίμπολντ αυτοκτόνησαν στις 12.08, αφού σκότωσαν 12 μαθητές, έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 21….

Ο Έρικ Χάρις και ο Ντίλαν Κλίμπολντ δεν είχαν μεγαλώσει σε διαλυμένες οικογένειες ούτε αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Οι γονείς του Κλίμπολντ ήταν καλλιτέχνες, ανοιχτόμυαλοι και επιεικείς με τον γιο τους, που ήταν άριστος μαθητής και σκόπευε να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του Χάρις ήταν στρατιωτικός και η οικογένεια μετακόμιζε συχνά, μέχρι που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Κολοράντο. Ο γιος του, επιμελής και εξαιρετικός μαθητής, σκόπευε κι αυτός να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα….

Ο ψυχολόγος Ρόμπερτ Χερ που συνεργάστηκε με το FBI, υποστήριξε ότι η οργή του Χάρις δεν πήγαζε από την απογοήτευσή του για την ανθρωπότητα, αλλά από την ανάγκη του να επιβληθεί σε αυτή και να την ταπεινώσει. Θαύμαζε το ναζιστικό καθεστώς και δήλωνε απογοητευμένος που απέτυχε η προσπάθειά τους. Γι’ αυτό θα αναλάμβανε ο ίδιος να σκοτώσει όλους τους μαύρους, Ασιάτες, ομοφυλόφιλους και διανοητικά καθυστερημένους. Την ημέρα της επίθεσης φορούσε μαύρη μπλούζα που έγραφε: «Φυσική επιλογή». Η μπλούζα του Κλίμπολντ έγραφε: «Οργή»….

Με πληροφορίες από την www.mixanitouxronou.gr

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…