Εντυπωσιακό βίντεο: Τεράστιο τμήμα παγετώνα σπάει στη Γροιλανδία

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία ένα τμήμα παγετώνα 4,5 μιλίων σπάει και βυθίζεται στα νερά της Γροιλανδίας.

5b448a9d1dc524d05c8b468f

Οι επιστήμονες του New York University που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν έτοιμοι να κοιμηθούν, όταν άκουσαν έναν εκκωφαντικό ήχο.

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Είναι σαν να ακούς μια μηχανή τζετ, με παρά πολλά μπουμπουνητά» εξηγεί η επιστήμονας Denish Holland. 

Ακούγοντας, λοιπόν, το θόρυβο των πάγων, βγήκαν έξω, είδαν το εντυπωσιακό αυτό θέαμα, έβγαλαν την κάμερα και άρχιζαν να βιντεοσκοπούν το φαινόμενο. Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube και χιλιάδες θεατές είδαν το μεγάλο αυτό κομμάτι πάγου να σπάει και να βυθίζεται στη θάλασσα.

Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube και χιλιάδες θεατές είδαν το μεγάλο αυτό κομμάτι πάγου να σπάει και να βυθίζεται στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη. 

 «Είναι λες και βάζεις σ’ ένα ποτήρι νερό, ένα παγάκι. Η στάθμη του νερού θα ανεβεί» εξηγεί η επιστήμονας, Denise Holland.  


Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…