Εντοπίστηκε και δεύτερος στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, ο Μιχάλης Φόλε

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται μετά τον συγκατηγορούμενο και συνεταίρο του Βγενόπουλου Μιχάλη Ζολώτα και δεύτερος στενός συνεργάτης του ο οποίος επίσης κατηγορείται για την υπόθεση χρηματισμού του τ. κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

5809e6d81dc5240e588b4b34

Πρόκειται για τον Μιχάλη Φόλε, ο οποίος σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, εντοπίστηκε χθες Πέμπτη στη Ρουμανία απ’ όπου άλλωστε κατάγεται, αφού εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Φόλε είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα με άλλη κυπριακή εφημερίδα, τον «Πολίτη», διαχειριζόταν τον λογαριασμό της εταιρίας Focus του Μιχάλη Ζολώτα μέσω της οποίας φαίνεται να έγινε ο χρηματισμός του Χριστοδούλου, στο υποκατάστημα της Marfin-Λαϊκής στο Μαρούσι.

Ο Φόλε, όπως προκύπτει από τις νόμιμα καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνακροάσεις στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας τις οποίες έχει αποκαλύψει το Hot Doc (τ. 106) είναι επίσης ο άνθρωπος που ομολογεί πως πηγαινοέρχεται στο Λονδίνο μεταφέροντας 150 εκατ. ευρώ. Ακούγεται παράλληλα σε συνομιλία του από την οποία προκύπτει ότι ψάχνει να βρει τρόπο να μεταφέρουν χρήματα ώστε ο Βγενόπουλος να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της MIG, να λέει «τόσα κεφάλαια έχουμε τραβήξει για αγορά μετοχών, στα 2 εκατομμύρια θα κολλήσουμε;».

Υπενθυμίζεται ότι Βγενόπουλος, Ζολώτας και Φόλε, αλλά και ακόμη ένας στενός συνεργάτης του πρώτου, ο Κυριάκος Μάγειρας κατηγορούνται για τον χρηματισμό του τ. κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι βεβαίως ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του και ο γαμπρός του, αλλά και τις τρεις εταιρίες: η εταιρία του Χριστοδούλου, η Focus του Ζολώτα και η MIG.

Σύμφωνα με τους Κύπριους ο Ζολώτας είναι εκείνος που ως αχυράνθρωπος -όπως τον χαρακτηρίζουν- του Βγενόπουλου και κατόπιν δικής του εντολής κατέβαλε στον Χριστοδούλου το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ώστε ο Βγενόπουλος να μπορέσει να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα, αποφεύγοντας τους απαιτούμενες ελέγχους.

Διαβάστε σχετικά: Υπόθεση Βγενόπουλου: Νέα παιχνίδια με τη νομιμότητα

Διαβάστε σχετικά: Ποιος είναι ο συνεργάτης του Βγενόπουλου, Μιχάλης Φόλε

Διαβάστε σχετικά: Συνελήφθη ο συγκατηγορούμενος και συνεταίρος του Βγενόπουλου, Μιχάλης Ζολώτας

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…