Newsroom

Newsroom

Έντονη ενόχληση των Δικαστικών από τις δηλώσεις Βενιζέλου

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και…

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των δικαστικών και στην επισήμανσή του ότι συνιστούν μορφή απεργίας η οποία απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Οργανωτικής Γραμματείας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς να μη χρησιμοποιούν ως μέσο συνδικαλιστικής πίεσης μια ολόκληρη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους.

Όπως ανέφερε, στέλνουν με τον τρόπο αυτό «το μήνυμα που εξ αντικειμένου στέλνουν σε κάθε κοινωνική ομάδα είναι πως μπορεί ο καθένας να θέτει εκτός λειτουργίας κρίσιμες όψεις του κράτους για να ασκεί συνδικαλιστική πίεση». Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστικών (στάσεις εργασίας με διακοπή των συνεδριάσεων 10 π.μ. έως 3:30 μ.μ.) αντιβαίνουν στις επιταγές του Συντάγματος.

Η αντίδραση των Δικαστικών ήταν έντονη. Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου (αντί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης και στην αποκατάσταση της ηρεμίας στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, προκαλεί ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΔΕ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποσιωπά το γεγονός ότι «οι κινητοποιήσεις των Δικαστών αποτελούν απλώς και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους, σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60%, μειώσεις που -όπως υποστηρίζει- αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω Δικαστικών Λειτουργών».


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…