Έντονη φημολογία για αποβολή της Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς!

Σε μια κίνηση που θα κάνει αίσθηση φημολογείται ότι προχωρά η FIBA αποβάλοντας την Ισπανία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Αυτή, αν τελικά συμβεί, θα είναι η πρώτη μεγάλη απειλητική κίνηση της FIBA μετά τις προειδοποιήσεις της στις ομοσπονδίες να μην υπογράφουν συμβόλαια οι ομάδες τους με την Euroleague.

571bde3d1dc5241f148b4671

Σύμφωνα ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Mundo Deportivo», η FIBA ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία πως η εθνική ομάδα της χώρας, αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο!Ωστόσο, το ιταλικό «sportando» υποστηρίζει πως είχε επαφή με στελέχη της FIBA, τα οποία χαρακτήρισαν τις φήμες ως αναληθείς. Μάλιστα, τόνισαν πως ούτε η Σερβία έχει χάσει το δικαίωμά της να διοργανώσει το ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά.

Από την άλλη ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ FIBA και Euroleague είναι δεδομένος και οι Ισπανοί μεταδίδουν πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα πληρώσει την απόφαση των ισπανικών συλλόγων να απαρνηθούν το Champions League για το EuroCup.  

Εξάλλου, μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIBA στη Χινέμπρα το Σάββατο, που διήρκεσε πλέον των τριών ωρών, οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφάσισαν ότι θα εμείνουν στην απόφασή τους για αποκλεισμό των «ανταρτών» από τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα Παγκόσμια Κύπελλα, χωρίς αναστολή των αποκλεισμών και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017.  

Η καταλανική εφημερίδα αναφέρει πως οι «φούριας ρόχας», κάτοχοι του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, έχουν ήδη ενημερωθεί για την απόφαση «σοκ» της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως η «FIBA World» έκανε αποδεκτό το αίτημα της «FIBA Europe» για αποβολή της Ισπανίας από τους Αγώνες, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για το επόμενο Ευρωμπάσκετ!  

Η επισημοποίηση της είδησης αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες και μάλιστα άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση θα συνοδευτεί και από περαιτέρω… αποβολές. Στη FIBA, ωστόσο, διατείνονται πως θα εξετάσουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά πριν λάβουν οριστικές αποφάσεις, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.   

Η FIBA θέλει να αναλύσει την κατάσταση για κάθε Ομοσπονδία ξεχωριστά έχοντας προγραμματίσει συναντήσεις με τους υπεύθυνους κάθε εθνικής Ομοσπονδίας πριν ανακοινώσει τις τιμωρίες. Εκτός από την Ισπανία, οι Λιθουανία, Σερβία και Ιταλία επηρεάζονται επίσης και κινδυνεύουν με αποκλεισμό, με τις δύο τελευταίες Ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει τη διοργάνωση των δύο εκ των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά.  

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…