Newsroom

Newsroom

Ένταση στο κέντρο των Χανίων στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής – φωτογραφίες

Με ομιλίες βουλευτών της, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή μπροστά απο τα γραφεία της στην οδό Τζανακάκη,εν μέσω…

hrysi aygi hania
Με ομιλίες βουλευτών της, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή μπροστά απο τα γραφεία της στην οδό Τζανακάκη,εν μέσω έντασης καθώς ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιφασιστών σε απόσταση λίγων μέτρων, στην συμβολή της οδού Τζανακάκη με την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, κάποιες πέτρες που ρίχτηκαν προς την πλευρά της συγκέντρωσης της Χ.Α. φάνηκε πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τελείως το σημείο της συγκέντρωσης της Χ.Α. σε εφαρμογή σχεδίων που είχαν πετύχει στο παρελθόν και με στόχο – πάση θυσία – να μην “συναντηθούν” συγκεντρωμένοι απο τις δύο πλευρές.Όπως έχει ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή, η συγκέντρωσή της αποτελεί διαμαρτυρία “για τις παράνομες πολιτικές διώξεις που έχει μεθοδεύσει η χούντα Σαμαρά/Βενιζέλου σε αγαστή συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους και το εγχώριο ξεπουλημένο πολιτικό σύστημα. Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης και Κώστας Μπαρμπαρούσης, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.”
Απο την πλευρά τους φορείς των Χανίων, όπως η ΕΛΜΕ και άλλοι τονίζουν πως “οι φασίστες δεν έχουν θέση στα Χανιά” και ότι “το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη είανι πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα των Χανιωτών”


 


 
Δηλώσεις Βουλευτών της Χρυσής Αυγής (χωρίς σχόλια)
 
 
H ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται :
 
“Το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη την Κυριακή 15 Δεκέμβρη είναι μια πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα όλων μας μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προκλητικά ζητάνε  να βγουν από τη φυλακή οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί.
Οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που οργάνωσαν εκατοντάδες επιθέσεις και πογκρόμ με μαχαιρώματα και  ξυλοδαρμούς σε γειτονιές σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, Ρομά, ομοφυλόφιλων επιχειρούν ξανά  να βγουν στο δρόμο και να οργανώνουν νέες επιδρομές θανάτου. Δεν θα τους αφήσουμε!
Οι νεοναζί αποθρασύνονται γιατί η ίδια η κυβέρνηση που προωθεί νέες επιθέσεις με ένα προϋπολογισμό-σφαγείο για χάρη των Τραπεζιτών και των Τροικανών παίζει ξανά το χαρτί του ρατσισμού και της επίθεσης κατά της αριστεράς. Η ΝΔ  τους άφησε  τα περιθώρια να ξαναβγούν μετά τις επιθέσεις στο Ν.Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς χρυσαυγίτες. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας κάλεσε τους νεοναζί στην εξέδρα επισήμων στη παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Η κυβέρνηση ξεκίνησε νέες ρατσιστικές εκστρατείες κατά των Ρομά με χυδαιότητες ότι “αρπάζουν ξανθά παιδιά” για να δικαιολογήσουν  επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ στους καταυλισμούς.
 
Η ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRΟNTEX, της σκλήρυνσης των μέτρων κατά των μεταναστών,το θάψιμο του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και η επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων δίνουν πάτημα στη Χρυσή Αυγή να  ξαναβγεί από την απομόνωση.
 
Μόνο οι εργαζόμενοι και η νεολαία που πλημμύρισαν τους δρόμους καταγγέλλοντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το εργατικό κίνημα που παλεύει ενάντια στα Μνημόνια και τις απολύσεις μπορούν βάλουν τέλος στην επιχείρηση να ξαναγυρίσει ο τρόμος στις γειτονιές.
 
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς  να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βάλουμε φρένο στην νέα ενεργοποίηση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί.
 
Οι  νεοναζί δολοφόνοι έχουν θέση μόνο στην φυλακή!”.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…