Ένταση ανάμεσα σε Βαρουφάκη και ΚΚΕ: «Φίλοι εκ του Περισσού…»

Αφορμή στάθηκε η διαφορετική στάση ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

βαρουφάκης

Ένας σκληρός «πόλεμος» με εκατέρωθεν πυρά έχει ξεσπάσει μεταξύ Γιάννη Βαρουφάκη και ΚΚΕ, με αφορμή τη στάση των δύο κομμάτων για την κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή αλλά και για το ποια είναι η λύση την επόμενη μέρα για Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τις δύο πλευρές να απαντούν η μία στην άλλη και το τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο να «παίζεται» χθες με βέλη να εξαπολύονται και από τους δύο.

Το ΜΕΡΑ25 απάντησε στο ΚΚΕ με μια ανακοίνωση που εξηγεί τη θέση και τη στάση του για το Παλαιστινιακό και έχει τίτλο «Φίλοι εκ του Περισσού…».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25:

Το κονκλάβιο του ΚΚΕ επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή, που δίνεται η μάχη υπέρ του παλαιστινιακού λαού, για να επιτεθεί με νέες χυδαιότητες στο ΜέΡΑ25, στο DiEM25 και προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη, προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να αποδείξει ότι διαθέτει το μονοπώλιο της επαναστατικής αρετής.

Εμείς, παραμένουμε σταθεροί την στήριξη των Παλαιστινίων, προτάσσοντας τον δρόμο του κοινού μετώπου της Αριστεράς και ολοκλήρου του προοδευτικού κόσμου, μαζί με τους Ισραηλινούς συντρόφους μας, απέναντι στο Κράτος-Απαρτχάιντ και στην συστηματική βία που αυτό γεννά.

Όσο για την αθλιότητα της ηγεσίας του ΚΚΕ, που τολμά να λέει στους Παλαιστίνιους τι να πιστεύουν για τον Γιάνη Βαρουφάκη, την προκαλούμε να ρωτήσει τους ίδιους τους Παλαιστίνιους τι πιστεύουν.

Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία.

Το μέτωπο αλληλεγγύης πρέπει άμεσα να παλέψει κοινούς στόχους για να δημιουργήσει πίεση στις κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για εσωτερικά παιχνιδακια εξουσίας και διαστρέβλωσης εντός του κινήματος σαν αυτά που συνηθίζει το ΚΚΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να φωναζουμε κι εδώ και σε όλο τον κόσμο για όσα επειγουν:

Άμεση κατάπαυση του πυρός!

Απελευθέρωση όλων των ομήρων εκατέρωθεν.

Έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ.

Τερματισμό του απαρτχάιντ!

Ίσα δικαιώματα Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Bέβαια από τον Περισσό δεν αφήσαν αναπάντητα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά του ΜΕΡΑ 25 και του Γιάννη Βαρουφάκη και απάντησαν μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»:

Αν έχουν τέτοιους φίλους οι Παλαιστίνιοι, τότε τι τους θέλουν τους εχθρούς… Ο λόγος για τον Βαρουφάκη, που «ξαναχτύπησε», γνωστοποιώντας πως «η θέση του ΜέΡΑ-DiEM25, στην οποία καταλήξαμε μετά από μακρύ και έντονο διάλογο, ήταν ότι η λύση των δύο κρατών είναι πλέον ανέφικτη και, έτσι, η βέλτιστη λύση τώρα πια είναι ένα ενιαίο κράτος με ίσα πολιτικά δικαιώματα για όλους».

Σαν να λέμε δηλαδή, έκλεισε και την κάσα, ενταφιάζοντας άπαξ διά παντός το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, προσφέροντας και «ρεαλιστικές» προτάσεις που νομιμοποιούν από άλλο δρόμο την κατοχή και τα αποτελέσματά της. Γκώσαμε στην «πρόοδο» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ… Ευτυχώς ο λαός της Παλαιστίνης δεν έχει ανάγκη τέτοιους «φίλους».

Εχει εκατομμύρια πραγματικούς φίλους, τους λαούς όλου του κόσμου που στέκονται στην απέναντι μεριά: Στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…