Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα (φωτό)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα με μολότοφ και φωτοβολίδες από ομάδα αγνώστων αλλά και δακρυγόνα από την πλευρά της αστυνομίας.

572f81fb1dc524b4208b4704

Κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων διαδηλώσεων, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, καθίσματα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλευρά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία στην πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους διαδηλωτές, ενώ έγινε και μια προσαγωγή. Μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά, ενώ εντός της Βουλής ο κ. Παφίλης του ΚΚΕ κατήγγειλε την χρήση αστυνομικής βίας στην διαδήλωση. 

(φωτό eurokinissi)


Αργότερα τα επεισόδια εντάθηκαν ενώ η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε ανακοίνωση με καταγγελίες για τραυματισμό μελών του κόμματος από τα ΜΑΤ. Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει πως τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιάκριτα με αποτέλεσμα να χτυπήσει από δακρυγόνο στο κεφάλι η Σοφία Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, η οποία αιμόφυρτη οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ.

Επίσης σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα ΜΑΤ χτύπησαν και τραυμάτισαν, τον Βασίλη Μακρίδη, στέλεχος της ΛΑΕ, που νοσηλεύεται και αυτός στο ΚΑΤ. Τραυμάτισαν, ακόμα, με εγκαύματα δυο νέους της ΛΑ.Ε και πολλούς/ες άλλους/ες πολίτες. Στην ανακοίνωση τέλος, ζήτησαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης. 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…