Newsroom

Newsroom

Ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου Σαάντ Χαρίρι

Όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, η Δαμασκός εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για το λιβανέζο πρώην πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, που…

Όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA, η Δαμασκός εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για το λιβανέζο πρώην πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, που κατηγορείται ότι μαζί με έναν βουλευτή έστειλαν όπλα στους Σύρους αντάρτες.

«Ο γενικός γραμματέας της Δαμασκού εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον του Σάαντ Χαρίρι (επικεφαλής της λιβανέζικης αντιπολίτευσης που είναι αντίθετη στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) και του βουλευτή Όκαμπ Σακρ» μετέδωσε κοφτά το πρακτορείο SANA.

Η κίνηση αυτή γίνεται μετά τη μετάδοση από μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου που πρόσκεινται στη Δαμασκό ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ του βουλευτή Σακρ και σύρων εξεγερμένων που του ζητούν να τους παρέχει όπλα.

Από την πλευρά του ο Σακρ διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία όπου αναπαρήγαγε τις ηχογραφημένες συνομιλίες, χωρίς περικοπές και επεξεργασία όπως δήλωσε, στις οποίες ακούγεται να απορρίπτει τα αιτήματα των σύρων ανταρτών και να τους λέει ότι η βοήθεια του Χαρίρι στον συριακό λαό περιορίζεται στον ανθρωπιστικό τομέα.

Διαβάστε στο 11ο τεύχος του HOTDOC (που μπορείτε να προμηθευτεί σε ηλεκτρονική μορφή .pdf στο www.hotdoc.gr) για τη βεντέτα Σαάντ Χαρίρι και Μπάσαρ αλ Άσαντ και τι αποκάλυψαν τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από το Wikileaks.