Newsroom

Newsroom

Ενστάσεις στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ για τα νέα μέτρα

Δυσφορία εξέφρασαν βουλευτές στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την στήριξη που παρουσιάζει το κόμμα στα…

Δυσφορία εξέφρασαν βουλευτές στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς για την στήριξη που παρουσιάζει το κόμμα στα νέα κυβερνητικά μέτρα . Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη στήριξη στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος και διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται, για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία «όρθια». Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος», τόνισε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία, από τα μέτρα προσαρμογής».
Πάντως, ειδικά για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας δήλωσε αντίθετος, «καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδηγεί σε απόλυση», όπως επισήμανε. Για την εφεδρεία είπε ακόμη ότι περιμένει τις εισηγήσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Στην συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Βουδούρης διένειμε επιστολή προς τους συναδέλφους του εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις για το αν τα υπό απόφαση μέτρα συμβαδίζουν με το προγραμματικό πλαίσιο που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τις νέες περικοπές. Όπως αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δις στα 11,5 δισ. ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά».

«Όταν συμφωνείς σε κάτι και αθετείς τη συμφωνία τι κάνεις; Είναι ξεκάθαρο. Εγώ όταν συμφωνώ με κάποιον και αθετεί τη συμφωνία του, καταγγέλλω τη συμφωνία και μένω με τη λογική ότι συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που πιστεύω», δήλωσε στο «Βήμα» ο βουλευτής Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι πρέπει να γίνει ξανά διαπραγμάτευση του μνημονίου και των όρων που συμφωνήθηκαν. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει κάποια θέματα να επεξεργαστούν εκ νέου και εσωτερικά αλλά και με τους εταίρους.


Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…