ΕΝΦΙΑ τέλος – Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων

Θα ισχύει το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία, ενώ η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία θα φορολογείται με προοδευτική κλίμακα, σύμφωνα με…

enfia2

Θα ισχύει το αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία, ενώ η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία θα φορολογείται με προοδευτική κλίμακα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Ο νέος φόρος θα ονομάζεται Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και το αφορολόγητο θα αφορά μία κατοικία και πέρα από το ύψος του ορίου, θα επιβάλλεται ο φόρος, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η “Εφημερίδα των Συντακτών”, 

Το ύψος του αφορολόγητου ορίου για άγαμο, έγγαμο και παιδιά θα προσδιοριστεί ανάλογα με τους εισπρακτικούς στόχους του νέου φόρου, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος για το προηγούμενο έτος ήταν 2,65 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται στην Ελλάδα και ανήκει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με βάση τις νέες μειωμένες έως και 30% σε μέσο επίπεδο, αντικειμενικές τιμές ακινήτων, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη πάντως αν και η πρώτη κατοικία είναι υπερπολυτελής και η αξία της ξεπερνάει το αφορολόγητο, θα φορολογείται.

Όπως είπε η κα Βαλαβάνη, “η πρώτη κατοικία θα είναι αφορολόγητη για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Θα φορολογηθούν μόνον οι υπερπολυτελείς. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται καθόλου ή ελάχιστα, καθώς η κλίμακα του νέου φόρου θα είναι προοδευτική, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν αναθεωρηθεί και αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες, υλοποιώντας και την περσινή δεσμευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το τι θα γίνει με την μεγάλη περιουσία της Εκκλησίας και το πώς θα φορολογηθεί.

 

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο