Newsroom

Newsroom

Ένας V.I.P ρινόκερος

Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος, βρίσκεται υπό προστασία 24ώρες το 24ωρο, από ένοπλους άντρες του πάρκου άγριας ζωής στην Κένυα.…

rinokeros 0

Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος, βρίσκεται υπό προστασία 24ώρες το 24ωρο, από ένοπλους άντρες του πάρκου άγριας ζωής στην Κένυα.

O σκοπός είναι  να προστατευτεί το ζώο από τους λαθροκυνηγούς για τους οποίους είναι η τέλεια λεία. Ο ρινόκερος ονομάζεται Σουδάν και οι φύλακες-άγγελοί του είναι δασοφύλακες του Ol Pejeta Conservancy στην Κένυα, όπου ζει μαζί με δυο θηλυκές.
Όπως γράφει ο Independent, ο Σουδάν είναι εξοπλισμένος με ραδιοπομπούς προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλειά του και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς. Επιπλέον, έχουν αφαιρεθεί τα κέρατά του για να αποτραπούν οι λαθροκυνηγοί.

«Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, αντιμετωπίζουμε πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή», λέει σχετικά ο Simor Irungu, ένας από τους δασοφύλακες. 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…