Ένα τσιγάρο δρόμος

Την ώρα που -κυρίως στην Ευρώπη- ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, ο φασισμός και ο νεοναζισμός, τα υψωμένα τείχη μεταξύ του «εμείς» και «οι άλλοι», απλώνονται σαν την Μαύρη Πανούκλα, κάποιοι μιαροί και μολυσμένοι σκορπούν μια νέα επιδημική καταστροφή, αλλά η μόλυνση που κουβαλάνε αφορά τους τρίτους. Για τον εαυτό τους διατηρούν τα λάφυρα.

σημαία

«Γουναράδες βρωμεροί, μα στην τσέπη όλο φλουρί».

 Ακούσαμε λοιπόν από κάποιον, κατ’ επάγγελμα «δημοσιογράφο» (όπως κομπάζει αυτός και οι όμοιοι του) από μικροφώνου να λέει, αφού στηλίτευσε την ραγδαία άνοδο του Γερμανικού εθνικισμού (με την ευκαιρία της τελευταίας επίσκεψης της -«κακιάς»- Μέρκελ):

Επιβεβαιώνεται ότι η Γερμανία –αίτιος των δύο παγκοσμίων πολέμων- επαναλαμβάνει την ιστορία της. Τι τα θες, «τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς»”.

Υπάρχει όμως και το –εξόχως- φασιστικό και γνωστό χιουμοράκι του (προσφάτως «συγχωρεμένου» λόγω αποδημίας) Θέμου Αναστασιάδη, που έγραφε παλαιότερα στο «Πρώτο Θέμα»:

“Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε την ταινία «Η λίστα του Σίντλερ». Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει, είναι…..φούρνου”.

Όπως υπάρχει και το επίσης φασιστικό, ανιστόρητο και επικίνδυνο σχόλιο του (πες μου το κανάλι σου, να σου πω πόσο ακροδεξιός είσαι) Νίκου Υποφάντη, που ανάρτησε στο twitter:

Και μέσα σε όλα ο «Ναύαρχος» Υπουργός Αποστολάκης αποθεώνει τον Τσίπρα στην Βουλή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Να μου πεις, εδώ πούλησαν την μισή Κύπρο”(!!!)

Η Δημοκρατική διαδικασία (της συζήτησης και ψήφισης από την Εθνική Αντιπροσωπεία) της επίλυσης του «Μακεδονικού» ζητήματος, ανέδειξε την ριζωμένη φασίζουσα και εθνικιστική στάση κάποιων ή την ύψωση «σημαίας ευκαιρίας»  κάποιων άλλων, προκειμένου να διασφαλίσουν κομματικά οφέλη από το «πειρατικό ρεσάλτο» στο καράβι του πατριωτισμού.

Ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά (τον κατ’ επάγγελμα «Μακεδονομάχο», που έκανε καριέρα –φτάνοντας μέχρι την πρωθυπουργία- από την μη λύση του προβλήματος) να κλείνει την ομιλία του, αφού διαστρέβλωσε την ιστορική αλήθεια και τις διεθνείς συνθήκες (καταχειροκροτούμενος από την μισή ΝουΔου) να λέει: “Η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνο Ελληνική”, κάτι δηλαδή ανάλογο του “ένας λαός, μία χώρα, ένας αρχηγός”;

(Τι να πεις; Ένας Δένδιας δεν φέρνει την Άνοιξη).

Ο Κούλης, αφού παρέδωσε ασμένως την ΝουΔου  στους σκελετούς της «Πολιτικής Άνοιξης» και στους σώγαμπρους των Καρατζαφέρη και Πλεύρη, «ανέκρουσε πρύμνα» και εγκατέλειψε  μεσοπέλαγα (χωρίς σωσίβιο) τον φιλελευθερισμό, τον «μεσαίο» χώρο, την μνήμη του πατέρα του, την θέση και τις προσπάθειες (επί του θέματος) της αδελφής του και τον «Βούδα» να εξαναγκάζεται σε έγγραφη δήλωση «άρατα – κούρατα», για να δικαιολογήσει την ψήφο «αυτοκτονίας».

Η (5-1) Φώφη έσυρε μόνη της το κόμμα  στην ακροδεξιά, κόντρα στην ιστορία της παράταξης, στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας και στην -πολλά χρόνια- δεδηλωμένη θέση του ΠΑΣΟΚ για το «Μακεδονικό».

Χωρίς να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο, γιατί “εξ αντικειμένου υπηρετεί τον Τσίπρα”.

Να χαίρεστε τον πατριωτισμό σας βρε!

Το ΚΚΕ έστειλε κόσμο και κοσμάκη στο συλλαλητήριο του Ναζιστή («λύκου») Λαγού, καθώς ανάρτησε πανό με τεράστιο ΟΧΙ στην Ακρόπολη και  επιτέθηκε στον Καρτερό (αυτός είναι ο εχθρός) γιατί τους «μάτωσε» θυμίζοντας την ιστορία της πρώτης εκτελεσμένης Σλαβομακεδόνισσας κομμουνίστριας Μίρκας Γκίνοβα (Ειρήνης Γκίνη).

Το  ΝΑΤΟ και η ΕΕ δημιουργήθηκαν πρόσφατα ε; Έτσι εξηγείται η αλλαγή θέσης.

Ξέρετε, η διαδρομή «Κομματικός Πατριωτισμός» – «Εθνικιστικοί Φούρνοι» (με ενδιάμεσο σταθμό την «Ιδεολογία του Τρίκυκλου») είναι δεν είναι «ένα τσιγάρο δρόμος».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ