Newsroom

Newsroom

Ένα… golden boy κάνει υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής o Tραμπ

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αναθέσει σε ανώτερο στέλεχος της Goldman Sachs τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, στρεφόμενος ξανά στη Wall Street για να αντλήσει έμπειρους διαχειριστές, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ομάδα μετάβασης του Τραμπ.

584b28a21dc52436368b4696

Η επιλογή του προέδρου της Goldman του Γκάρι Κον, 56 ετών, για την προεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας (ΣΕΟ) του Λευκού Οίκου καταγράφεται παρά τις επανειλημμένες επικρίσεις του Τραμπ σε βάρος του χρηματοπιστωτικού τομέα, που θεωρεί πως διαθέτει υπερβολική ισχύ.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ «προτίθεται να κάνει αυτό το βήμα υποδεικνύει ότι ο πολιτικός κίνδυνος για τις μεγαλύτερες τράπεζες μπορεί να ελαττώνεται», εκτίμησε ο Τζάρεντ Σάιμπεργκ, αναλυτής της Cowen & Co., αναφερόμενος στον ενδεχόμενο διορισμό του Κον στο ΣΕΟ.

«Νομίζω πως ο Τραμπ πιστεύει ακράδαντα ότι το κατεστημένο θα τον βοηθήσει να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα» της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσε ο Τζέρι Μπράκμαν, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην First American Trust.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…