Εμείς τον ψηφίσαμε για τα αγγλικά του

«Θέλουμε ν’ αγιάσουμε και δεν μας αφήνει ο Άριστος»

D M 10/01/2022 | 13:03

Θέλουμε ν’ αγιάσουμε και δεν μας αφήνει ο Άριστος. Γιατί ακόμα κι όταν -τύποις αλλά ορθώς- στέλνει δημόσια τις ευχές του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα κάνει μαντάρα.  
Δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνέταξε το κείμενο των δύο αράδων για καλή ανάρρωση του Τσίπρα, που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον. Ή αν την έγραψαν οι συνεργάτες του. Όπως και να έχει αυτός το χρεώνεται. 

Κάνει λοιπόν μία δήλωση για να δείξει τον πολιτικό του πολιτισμό και καταλήγει να μιλά για τον εαυτό του, έτσι όπως είναι δομημένη:
«Εύχομαι περαστικά στον Αλέξη Τσίπρα! Έχοντας κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά».
«Έχοντας κάνει». Τι τη θέλεις τη μετοχή αν δεν είσαι σε θέση να την χρησιμοποιήσεις; 
Γράψε: «Δεδομένου ότι έχει κάνει την αναμνηστική δόση, είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά». Τι στο καλό, απλά ελληνικά είναι.
Θα μου πείτε εδώ δεν ξέρουν οι γραφιάδες του την ερμηνεία των λέξεων «ορόσημο» και «τοπόσημο» και τις έβαλαν στα ξεκούδινα, μόνο και μόνο για να κάμουν εφέ. Έχουμε την απαίτηση να γνωρίζουν και συντακτικό…;

Εμείς πάντως για τα αγγλικά του ψηφίσαμε Μητσοτάκη, όχι για τα ελληνικά του. Και για τα αγγλικά του δεν ψηφίσαμε Τσίπρα. Έτσι ψηφίζαμε παλιά και Αβραμόπουλο για δήμαρχο Αθηναίων. Εκείνο το μπλέιζερ με τα χρυσά κουμπιά που φορούσε, του είχε κομίσει πάρα πολλές ψήφους.  
Άλλα όπως εύστοχα σχολίασε ο διευθυντής της Αυγής: Μαθετε λίγα ελληνικά ρε σεις. Είναι καλό και για τη δημοκρατία».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr