Newsroom

Newsroom

Έμειναν μόνο πλειστηριασμοί-"κόκκινα" δάνεια, συμφωνία σε όλα τα υπόλοιπα

Συνεχιζόταν μετά τα μεσάνυχτα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κουαρτέτου για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας…

tsakalotos 35

Συνεχιζόταν μετά τα μεσάνυχτα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κουαρτέτου για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η διαπραγμάτευση γινόταν επί της ελληνικής πρότασης, που σημαίνει κάλυψη προστασίας για το 58-60% των δανειοληπτών, κάτι που μεταφραζεται σε εισοδηματικό κριτήριο πάνω απο 30.000 ευρω για μια 4μελή οικογένεια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δανειστές ζητούσαν την επιτάχυνση της εκδίκασης των αιτήσεων για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση αλλά και προσλήψεις προσωπικού δικαστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα θέματα, δηλαδή τα γενόσημα, οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση έκλεισαν.

Οι δανειστές δεν επιθυμούν εδική νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά μόνο την χάραξη στρατηγικής, αλλά οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη θα γίνουν με νομοσχέδιο «σκούπα» που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.