"Ελπίζω τα κλεφτρόνια να μην μας προδώσουν και να μας έχουν έτοιμους" (βίντεο)

[…]

Η ΕΛ.ΑΣ. πιστεύει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός προσανατολιζόταν σε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με τη χρήση μεγάλων ποσοστήτων εκρηκτικών, αλλά και με βροχή από σφαίρες και με στόχο να απελευθερώσει τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Το σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει, όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης, το εσωτερικό ενός βαν, στο οποίο θα βρισκόταν η ομάδα κρούσης η οποία θα χτυπούσε τις φυλακές. Η ομάδα Ξηρού φέρεται πως θα τοποθετούσε ένα παγιδευμένο βαν στον μαντρότοιχο των φυλακών, το οποίο και θα πυροδοτούσε για να γκρεμίσει τον τοίχο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να είχε στείλει και μήνυμα στα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» αναφέροντας «Ελπίζω τα κλεφτρόνια να μην μας προδώσουν και να μας έχουν έτοιμους».

Στην παρούσα φάση οι αρχές πιστεύουν ότι ο Ξηρός ήθελε να «ξεπληρώσει» τη βοήθεια που του παρείχαν οι «Πυρήνες» για να δραπετεύσει, αλλά και την κάλυψη που του παρείχαν όλους αυτούς τους μήνες.

Στο μεταξύ, οι αρχές εστιάζουν στην προσπάθεια να συλλάβουν και τη γυναίκα η πλαστή ταυτότητα της οποίας βρέθηκε στο σπίτι στην Ανάβυσσο, ενώ αναζητούν και νεαρό ο οποίος φέρεται να νοίκιασε στον Ξηρό την οικία, αλλά και έναν ακόμη 30χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…