Ακραία δήλωση Έλον Μασκ για μετάναστες: «Σύντομα θα έρθουν στα σπίτια σας!»

Η φιλανθρωπική κίνηση του Έρικ Άνταμς…φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων, προκάλεσε αγανάκτηση και στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη των εταιρειών «Χ», Tesla, SpaceX, Neuralink και The Boring Company.

AP 18128028070903 0 2 1093x864 1

Άλλη μια κίνηση δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους από τον δισεκατομμυριούχο: Σε προκλητικά ακροδεξιές και μισανθρωπικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμη μια φορά ο Έλον Μασκ, με αφορμή την κίνηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης να παρέχει προσωρινά σχολείο σε μετανάστες για τη στέγασή τους, εν όψει επερχόμενης κακοκαιρίας.

O ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Χ, είπε ότι «σύντομα θα ξεμείνουν οι πόλεις από σχολεία και οι μετανάστες θα έρθουν για τα σπίτια σας».

Ειδικότερα, ένα λύκειο στην πόλη της Νέας Υόρκης θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει προσωρινά περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους μαθητές να ενημερώνονται ότι θα παρακολουθούν μαθήματα online εξ αποστάσεως, όπως συνέβαινε την περίοδο της πανδημίας.

Ο δήμαρχος διέταξε τη μετεγκατάσταση των μεταναστών, που στεγάζονταν σε ένα καταφύγιο στο Floyd Bennett Field, στο Γυμνάσιο James Madison, εν μέσω μιας σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοθύελλες και εξαιρετικά δυνατούς ανέμους.

Η φιλανθρωπική κίνηση του Έρικ Άνταμς…φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις.

Στην ανάρτησή του ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα βίντεο της NY Daily News, που δείχνει λεωφορεία να σταματούν σε σχολείο του Μπρούκλιν που είναι κλειστό, καθώς οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο γυμναστήριο.

Πάνω από το βίντεο, σχολίασε «Αυτό συμβαίνει όταν ξεμένετε από δωμάτια ξενοδοχείων. Σύντομα, οι πόλεις θα ξεμείνουν από σχολεία για να εκκενώσουν. Τότε, θα έρθουν για τα σπίτια σας».

Ο Έλον Μασκ τάσσεται υπέρ της γερμανικής ακροδεξιάς στα θέματα μετανάστευσης

Τον Σεπτέμβρη του 2023, ο δισεκατομμυριούχος είπε προχωρήσει σε μια ανάρτηση -από τις πολλές- που επίσης συζητήθηκαν πολύ, επικρίνοντας την υποστήριξη που παρέχει το Βερολίνο σε ΜΚΟ οι οποίες διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο. Την προηγούμενη μόλις μέρα είχε μάλιστα αναπαράγει ανάρτηση που τασσόταν υπέρ της εκλογικής νίκης του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;» έγραψε χθες ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος στην πλατφόρμα του κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), αναπαράγοντας ανάρτηση από έναν λογαριασμό με την επωνυμία «Radio Genoa», που επέκρινε τις διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο από ΜΚΟ που υποστηρίζονται από το Βερολίνο και κατέληγε «ας ελπίσουμε ότι η AfD θα κερδίσει τις εκλογές».

«Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών», απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στο X.

«Άρα, είστε περήφανοι γι΄αυτό. Ενδιαφέρον. Ειλικρινά, αμφιβάλλω αν η πλειονότητα της γερμανικής κοινής γνώμης το υποστηρίζει αυτό. Έχετε κάνει δημοσκόπηση; Είναι οπωσδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της Ιταλίας το ότι η Γερμανία μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών στο ιταλικό έδαφος; Αυτό μας κάνει να σκεπτόμαστε μια εισβολή…» , είχε σχολιάσει ο Μασκ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…