Newsroom

Newsroom

Έλληνας διασωθείς από το Σουδάν: «Είδα να σκοτώνουν ανθρώπους εν ψυχρώ στην μέση του δρόμου»

Πώς περιγράφει τις δύσκολες ώρες που έζησε στην εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν

Clipboard01 9

Για τις δύσκολες ώρες που έζησε στην εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Χρήστος Δέδες, που απεγκλωβίστηκε από το Σουδάν και επαναπατρίστηκε.

“Ήταν όλα κανονικά, και ξαφνικά το Σάββατο, γύρω στις 12 το μεσημέρι, αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς, πάρα πολλές ριπές στα 500 μέτρα από μας, που ήμασταν στο ξενοδοχείο. Άρχισε να κλιμακώνεται η ένταση, ξεκίνησαν μάχες, ξεκίνησαν να χτυπάνε το αεροδρόμιο που ήταν στα 2,5 χιλιόμετρα από μας”, αφηγήθηκε ο κ. Δέδες.

“Κλείσαμε τις πόρτες. Επίσης, είχαμε καθημερινή επαφή με τον πρόξενο κ. Παγουλάτο, μας είπαν να μην πλησιάζουμε παράθυρα και να μη βγαίνουμε έξω, γιατί υπήρχαν πάρα πολλές αδέσποτες σφαίρες προς όλες τις κατυθύνσεις, δηλαδή είναι απίστευτο αυτό, κοιμόσουν και άκουγες το βράδυ να χτυπάνε τον τοίχο”, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες μέρες δεν είχε καμία επικοινωνία με τους δικούς του, καθώς είχαν κοπεί οι επικοινωνίες.

Δήλωσε ακόμα: “Κάθε μέρα οι μάχες ήταν όλο και πιο σκληρές. Χρησιμοποιούσαν και οι δύο ισχυρά όπλα και όταν ο στρατός θεωρούσε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα, έστελνε αεροπλάνα. Ο ύπνος δεν ήταν κανονικός, γιατί μπορεί να κοιμόσουν και ξαφνικά άκουγες έναν ισχυρό κρότο δίπλα σου. Κοιτώντας μια μέρα το δρόμο, πέρασαν δύο ημιφορτηγάκια και τα γαζώσανε και τους σκοτώσανε όλους μέσα και τους αφήσανε εκεί“.