Newsroom

Newsroom

Έκτορας Κουφοντίνας: «Το ζήτημα απαιτεί πολιτική λύση»

Ικανοποιημένος ο γιος του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, από τη σημερινή απόρριψη του αιτήματος του πατέρα του από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας

5257179

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η πλευρά του Δημήρη Κουφοντίνα μετά την απόρριψη του αιτήματος του κρατούμενου απεργού πείνας από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, που αποφάνθηκε αρνητικά στο αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού.

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, σε ανάρτησή του τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε την πλευρά Κουφοντίνα που υποστήριζε εξ’ αρχής ότι το δικαστήριο της Λαμίας δεν είναι αρμόδιο να λύσει το πρόβλημα. 

«Η δικαιοσύνη δικαίωσε ότι δεν είναι ζήτημα δικαστικό αλλά πολιτικό, που απαιτεί πολιτική λύση», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Σοφός: «Η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός, ο οποίος τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον»

Ο κ. Σοφός σημειώνει ότι ως δικηγόρος έκανε «ανιδιοτελώς το χρέος του για την αποκλιμάκωση «μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται το μέσον μιας κρίσης, ενώ αποτελεί κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

«Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται»,κατέληξε ο κ. Σοφός.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση – πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προ το αίτημα επαναμεταγωγής στο Κ. Κ. Κορυδαλλού ως μη νόμιμο. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 60η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ έχει εμφανίσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Οι δικαστές αποδέχτηκαν την εισαγγελική εισήγηση που ήταν απορριπτική και στα δύο σκέλη του αιτήματος του απεργού πείνας, κάτι που περίμεναν οι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, οι δικηγόροι που κατέθεσαν τα αιτήματα. 

Στο σκεπτικό απορρίφθηκαν ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς «το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να εξετάσει τέτοιου είδους αιτήματα».

Κατά την Εισαγγελέα Λαμίας έπρεπε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, ενώ όσον αφορά το δεύτερο αίτημα περί ακύρωσης της απόφασης της κ. Νικολάου θα έπρεπε να κηρύξει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο καθώς «η εν λόγω απόφαση αποτελεί ατομική διοικητική πράξη με αρμόδια να την κρίνουν τα Διοικητικά Δικαστήρια».

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Κουφοντίνας

Παράλληλα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ