Εκθετος ο «σερίφης» της Κατεχάκη-Για μία ακόμη φορά ο Μ. Χρυσοχοΐδης βρίσκει μπροστά του το φάντασμα της τρομοκρατίας (video)

Πρoτού καλά καλά κάτσει για πέµπτη φορά στην καρέκλα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκε να απολογείται πως στην πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, έγινε τρομοκρατικό χτύπημα.

EK Xrysoxoidis

Στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 03/02 απέναντι από το υπουργείο Εργασίας αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρoτού καλά καλά κάτσει για πέµπτη φορά στην καρέκλα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, βρέθηκε να απολογείται πως στην πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, έγινε τρομοκρατικό χτύπημα.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση (της τρομοκρατίας) να αναβιώσει, δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ έκανε λόγο για σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της πόλης.

«Κάποιοι τόσο θρασείς και επικίνδυνοι προέβησαν σε μια ενέργεια που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Με

Ξεκινά με το αριστερό…την θητεία του

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη με την τοποθέτηση του αυτή, μαρτυρά πως νοιώθει στριμωγμένος στην δεύτερη θητεία του στο υπουργείο επί κυβέρνησης της ΝΔ, από τη σκληρή πραγματικότητα,  έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται με την έκρηξη των εγκλημάτων από τον συνεχιζόμενο «πόλεμο» του οργανωμένου εγκλήματος , αλλά και την επιστροφή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπερηφανεύεται ότι είχε συνδράμει στην αντιμετώπιση της, και εξάλειψη της ”17Ν”.

Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από την μέρα όπου ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είχε εμφανίστεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του παρέδωσε, φάκελο για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, φέροντας ως παράδειγμα την τρομοκρατία, και αφήνωντας αιχμές κατά της δικαιοσύνης, ζητώντας να υπάρξει εισαγγελέας για το οργανωμένο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι «για να αξιολογούνται ανάλογα με την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι σε σοβαρές υποθέσεις και παράλληλα να εξετάζονται άμεσα όλες οι παράμετροι, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως αποφυλακίσεις κρατουμένων, που πολύ συχνά αμέσως μετά συλλαμβάνονται πάλι για τα ίδια αδικήματα».

Για την εγκληματικότητα

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκληματικότητας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Έχουμε υπερδιπλασιάσει κάποιες ομάδες κατά της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, οι οποίες πλέον διατάσσονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε όλα τα αστικά κέντρα να πολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα. Αυτή τη στιγμή, γίνονται έλεγχοι σε κρίσιμα σημεία από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το βαρύ έγκλημα».

Ερωτηθείς για τις περιπολίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι «ήδη ενισχύονται οι περιπολίες γιατί ανασυντάσσονται οι ομάδες της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης και θα πολλαπλασιαστούν».

«Στόχος να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα και να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας στο κέντρο των πόλεων. Είμαστε μία τουριστική χώρα, έχουμε ανάγκη από ένα περιβάλλον που θα παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας σε Έλληνες και αλλοδαπούς, τουρίστες, επισκέπτες, ότι η χώρα αυτή είναι απολύτως ασφαλής», πρόσθεσε.

Σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα, είπε: «Όλη αυτή η υπόθεση των αλληλοσκοτωμών, δολοφονιών, της μεγάλης εγκληματικής δράσης στα πεδία του λαθρεμπορίου, πρέπει να συρρικνωθούν», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι «οργανώνονται οι υπηρεσίες μαζί με τους εισαγγελείς έτσι ώστε να υπάρξει ένα καθοριστικό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα, είτε αυτοί είναι κάποιοι μπράβοι που συνεχίζουν να εκβιάζουν καταστήματα είτε είναι δολοφόνοι, εκτελεστές συμβολαίων και λαθρέμποροι».

«Είναι στο σχέδιο για αντιμετώπιση», πρόσθεσε.

Εκθετος ο «σερίφης» της Κατεχάκη

Φυσικά για μία ακόμη φορά, μετά και την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Ν. Κόσμο, εν ώρα αιχμής και σε περιοχή όπου φυλάσσεται αρκετά, ήρθε το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας (σ.σ επίσης σε καλά φυλασσόμενη περιοχή) να αναδείξει το προβληματικό επιχειρησιακο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που εφαρμόζει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρά τις αλλαγές που έκανε στην ηγεσία της.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…