Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ και ποδηλατοδρόμιο δεν λειτουργούν μέχρι νεοτέρας, και παραμένει ως ερώτημα το πότε θα ανοίξει ξανά, με τι συντήρηση και γιατί δεν είχε γίνει μέχρι τώρα.

oaka

Αίσθηση έχει προκαλέσει το κλείσιμο του ΟΑΚΑ από τις 29 Σεπτεμβρίου, λόγω των προβλημάτων με το στέγαστρο Καλατράβα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η δεύτερη μελέτη θα γίνει σύντομα, ωστόσο αν επαληθευτεί η πρώτη, τα δύο στάδια θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο μήνες.

ο αναπληρωτής υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε το Σάββατο πως δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με βεβαιότητα και πρόσθεσε «Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ό,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι το εμβληματικό στάδιο της χώρας μας, είναι η καρδιά του αθλητισμού, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα βάλουμε όλα τα δυνατά μας για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση: θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο».

«Η μελέτη είναι αρκετά μεγάλη. Εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν θέλω να αναπτύξω γιατί δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον κόσμο ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η αντίδραση της κυβέρνησης που με υπεύθυνο τρόπο, ακαριαία, λειτούργησε υπέρ των φιλάθλων, των αθλητών και του αθλητικού κόσμου γενικότερα. Αυτό έχει σημασία, όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα επαναξιολόγησης της μελέτης από το ΤΕΕ» είπε στη συνέχεια.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη συντήρηση στα στέγαστρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στην στατικότητα των δυο στεγάστρων Καλατράβα. Τα διερευνώμενα αδικήματα – μεταξύ άλλων – είναι έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας. Όσο διαρκούν οι έλεγχοι στατικότητας των στεγάστρων, αναστέλλεται κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας :

-ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν
-αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
-γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2021,  σε δημόσια τοποθέτησή του, προανήγγειλε επανασχεδιασμό και εργασίες συντήρησης στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε άλλα στάδια. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι εντός δεκαημέρου θα εκταμιευθούν τα πρώτα χρήματα από τα 43 εκατ. ευρώ, ένα κονδύλι που προβλέπεται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τελικά τι έγιναν αυτά τα 43 εκατ. ευρώ, που και πως διατέθηκαν και γιατί δεν προχώρησαν οι προαναγγελθείσες εργασίες στο στέγαστρο Καλατράβα, με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων;

Η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…