Newsroom

Newsroom

Εκτενές αφιέρωμα της Liberation στη δολοφονία Φύσσα

Ένα μήνα μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα η γαλλική Libération κάνει μία ανασκόπηση της πολύκροτης υπόθεσης της πολιτικής…

Ένα μήνα μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα η γαλλική Libération κάνει μία ανασκόπηση της πολύκροτης υπόθεσης της πολιτικής δολοφονίας του νεαρού αντιφασίστα που πυροδότησε τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης για το «εγκληματικό δίκτυο του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στο αφιέρωμα της Liberation η αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά στις τελευταίες ημέρες του 34χρονου θύματος πριν τη δολοφονία του και παραθέτει ορισμένα στοιχεία για το πως στοχοποιήθηκε από τους νεοναζί και δολοφονήθηκε. Σε αυτό φιλοξενούνται δηλώσεις και μαρτυρίες των γονιών του Παύλου Φύσσα και του στενού του περιβάλλοντος, αλλά και αναφορές στις αποκαλύψεις του HOT DOC για τα 4.000 όπλα του φυγόδικου επιχειρηματία και συνεκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Αναστάσιου Πάλλη. Παράλληλα γίνεται εκτενής αναφορά στις διασυνδέσεις που αποδεικνύεται και επίσημα πλέον ότι είχε το νεοναζιστικό μόρφωμα στην ΕΛ.ΑΣ και τα Σώματα Ασφαλείας, κάτι το οποίο πριν από λίγο καιρό ο ίδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευδε μετά βδελυγμίας.

Αναφορές γίνονται επίσης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όπου εργαζόταν ο πατέρας του, αλλά και ο ίδιος ο Παύλος, στην χιπ χοπ σκηνή της οποίας ήταν εξέχων μέλος και στην εξαθλιωμένη οικονομικά περιφέρεια του Πειραιά. Τέλος, στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις του ιστορικού, Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων και του οποίου η διδακτορική διατριβή για τη συνεργασία των Ελλήνων με τους Γερμανούς νεοναζί μόλις εκδόθηκε στη Γαλλία.