Newsroom

Newsroom

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ψυχρή εισβολή – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει το σκηνικό του καιρού με την θερμοκρασία να υποχωρεί από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη και χιόνια να πέφτουν ακόμα και στην Αττική.

Χιόνια 2

Η χώρα σταδιακά μπαίνει στον «πάγο», αφού το κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, αλλά και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και – κατά τόπους – 10 μποφόρ.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από την Κυριακή (28/01), και κυρίως το τριήμερο από τη Δευτέρα (29/01) έως και την Τετάρτη (31/01) οπότε κακοκαιρία θα επικρατήσει στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί κατά κύματα με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
  • Τις βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στο νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής στα πεδινά και μεγάλα ύψη χιονιού στα ορεινά – ημιορεινά
  • Τις τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες
  • Τους τοπικά θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων (βροχοπτώσεις με μπλε αποχρώσεις – χιονοπτώσεις με ροζ αποχρώσεις) τόσο τις πρωινές ώρες όσο και αργά το βράδυ της Δευτέρας (29/01).

Κακοκαιρία, Καιρός, Βροχές, Χιόνια, Πρόγνωση Καιρού

Κακοκαιρία, Καιρός, Βροχές, Χιόνια, Πρόγνωση Καιρού

Ακόμα, στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη χιονιού στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (30/01).

Κακοκαιρία, Καιρός, Βροχές, Χιόνια, Πρόγνωση Καιρού

Κακοκαιρία, Καιρός, Βροχές, Χιόνια, Πρόγνωση Καιρού

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα, Κυριακή (28/01), και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) και την Τρίτη (30/01) θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Παράλληλα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα, Κυριακή (28/01), στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου ενώ, από τις απογευματινές, ώρες θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και της Κρήτης.

β) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/01), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 – 400 μέτρα). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα, για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29/01) στα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 – 400 μέτρα).

γ) Την Τρίτη (30/01), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

δ) Την Τετάρτη (31/01), οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

 

 

α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30/01) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

β) Την Τετάρτη (31/01), οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά, από τις προμεσημβρινές ώρες, στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από την πρώτη διαταραχή σήμερα, Κυριακή (28/01), κατά τόπους στην Εύβοια και την Κρήτη και κυρίως από τη δεύτερη διαταραχή, από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/01) έως και την Τρίτη (30/01), κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…