Newsroom

Newsroom

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Άνοδος κρουσμάτων και μεταλλάξεις «ξηλώνουν» το κυβερνητικό success story 

Σοβαρές ενστάσεις και «προειδοποιήσεις» από τους ειδικούς

koronoios1

‘Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί τη σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πολλά μέτωπα σε σχέση με την πανδημία έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και αυτό που κυρίως την απασχολεί είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένα νησιά και η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να κυριαρχήσει.

Η κατακόρυφη άνοδος των νέων κρουσμάτων ήδη από το Σαββατοκύριακο αφενός και η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε ολόκληρη την Ευρώπη αφετέρου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να βάλει «φρένο» σε ένα τέταρτο κύμα το οποίος βρίσκεται ήδη προ των πυλών σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους.

Ο δείκτης θετικότητας, χθες Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ξεπέρασε το 2% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σημαντική αύξηση παρατηρείται και στη μέση θετικότητα η οποία φτάνει πάνω από το 1,8% κάνοντας την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να βρίσκονται επί ποδός.

Για σήμερα Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στις 12:30 με εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας με αντικείμενο της σύσκεψης να αναμένεται οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία και  η πορεία των εμβολιασμών.

Καθόλου τυχαία η δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνας Παπαευαγγέλου, η οποία σε πρόσφατη ενημέρωση σημείωσε πως «ανακόπηκε η καθοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων».

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας Γκίκας Μαγιορκίνης. Το μέλος της Επιτροπής, έγραψε σε ανάρτησή του πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αφορά κατά κύριο λόγο τους νέους 18-24 ετών και στη συνέχεια την ηλικιακή ομάδα των 25-34 ετών. Οι ηλικίες αυτές, δηλαδή από 18 έως 34 ετών, αφορούν στο 60% των νέων κρουσμάτων.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

assassin

Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

Ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα φέρεται να είναι ο δράστης πίσω από την επίθεση με πυροβολισμούς…