Έκτακτη σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση: Η Ελλάδα θα πληρώσει στην ώρα της την Gazprom – Σε ρούβλια η πληρωμή;

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες για το φυσικό αέριο προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία

5231275

Μετά την απόφαση της Ρωσίας να κλείσει τις στρόφιγγες για το φυσικό αέριο προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και οι ευρύτερες επιπτώσεις που προκαλούν οι αποφάσεις της Ρωσίας.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, ενώ παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου.

Παρόλα αυτά, δεν έγινε γνωστό αν οι πληρωμές στη GazProm θα γίνουν σε ρούβλια, όπως αξιώνει η Μόσχα, ή σε ευρώ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες όπου και καταγράφονται διχογνωμίες για το αν η πληρωμή με ρούβλια μέσω διπλού λογαριασμού αντίκειται στο πνεύμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…