Newsroom

Newsroom

Εκπληκτικοί φωτογράφοι δρόμου μας "συστήνουν" τη Νέα Υόρκη από τις προηγούμενες δεκαετίες (ΦΩΤΟ)

Oι δεκαετίες του '70 και του '80 ήταν συναρπαστικές για τη Νέα Υόρκη. Μία πόλη γεμάτη ενέργεια, ζωή, ερωτισμό, κίνδυνο και χλιδή, η οποία σταδιακά μετατράπηκε σε αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.

58d925a61dc524a6708b4685

Χάρη στην εκπληκτική και ακούραστη δουλειά πολλών φωτογράφων δρόμου, μπορούμε να ξαναζήσουμε τις αναμνήσεις του παρελθόντους. Οι καλλιτέχνες μπόρεσαν να αποτυπώσουν τις πιο underground και ιδιαίτερες στιγμές αυτής της εποχής, συχνά βάζοντας τον εαυτό τους ακόμα και σε κίνδυνο για μία καλή εικόνα. Εκείνη την περίοδο, πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να ζουν ακόμα και στο Μανχάταν, το οποίο όμως είχε ένα πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Υπήρχαν γειτονιές με εγκαταλελειμμένα κτίρια και οικόπεδα, ειδικά στην κάτω ανατολική πλευρά του.


Οι φωτογραφίες προσπαθούν να διηγηθούν αυθεντικές ιστορίες της πόλης της Νέας Υόρκης. Ιστορίες πραγματικών ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις δικές τους γειτονιές, μακριά από τις λαμπερές εικόνες που απεικονίζονται στα περιοδικά μόδας ή στις ταινίες του Χόλιγουντ. Η Νέα Υόρκη είναι παράλληλα και οι ζωές των απλών ανθρώπων που χτίζουν την καθημερινότητα τους σε μία πόλη ζωντανή, αλλά ταυτόχρονα και σκληρή. Η συναρπαστική νυχτερινή διασκέδαση, η κουλτούρα, το ντύσιμο, το lifestyle, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τις εικόνες, τον παλμό και τον ρυθμό μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου.Συναισθήματα μοναξιάς, βίας, αγάπης και ξεγνοιασιάς αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια στα πρόσωπα και τις κινήσεις των πρωταγωνιστών.





Ενδιαφέρουσες είναι και οι εικόνες με τους καλλιτέχνες γκράφιτι, ένα από τα πιο σημαντικά underground κινήματα τέχνης του 20ου αιώνα. Σε μία χαοτική πόλη και καθημερινότητα, η τέχνη και η δημιουργικότητα κατάφερε να ανθίσει.




Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εικόνες του μετρό, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν επικίνδυνο σε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας και της νύχτας.




Οι υποβλητικές φωτογραφίες του Μανχάταν αναδεικνύουν με υπέροχο τρόπο τις έντονες διαφορές και αντιθέσεις. Άστεγοι, οικογένειες, επιχειρηματίες, νταντάδες, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό ανθρώπινο μωσαϊκό. Η άνοδος επίσης της κουλτούρας του χιπ χοπ που γιγαντώθηκε τη δεκαετία του ’80 αποτυπώνεται μέσα από τον φωτογραφικό φακό. 





Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…