ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις-Ο θρύλος Λέμπ στην κορυφή

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, ήταν ο πρωταγωνιστής της δεύτερης ημέρας του Ράλι Ακρόπολις, παίρνοντας το προβάδισμα και δείχνοντας γιατί είναι ο κορυφαίος όλων!

305753862 627523232070431 1327518791485080997 n

Συναρπαστικό ήταν το ξεκίνημα του φετινού Ράλυ Ακρόπολις, καθώς μετά και την ολοκλήρωση των έξι ειδικών διαδρομών της Παρασκευής, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια ποιος θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη.

Το ξεκίνημα ανήκε ολοκληρωτικά στον Σεπαστιάν Λέμπ (Ford Puma), ο οποίος κατάφερε να βρει πολύ γρήγορα ρυθμό και να αποκτήσει ένα βραχύ προβάδισμα έναντι του του Τιερί Νεβίλ και του ομόσταυλού του στην ομάδα της Μ Sport, (Ford Puma), Πιερ Λουί Λουμπέ. Ο Λεμπ κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην ‘ΕΔ Βωξίτες’, τελευταία ειδική για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σήμερα Παρασκευή. Ήταν μάλιστα 10’’ ταχύτερος του Λουμπέ που σημαίνει ότι ανέβηκε πρώτος, αφήνοντας τον νεαρό οδηγό στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά μόλις 1,7’’, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την M-Sport Ford στο πρώτο σκέλος του αγώνα.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Λουμπέ στον τερματισμό της ειδικής: “Είχαμε πρόβλημα με τα φρένα στην αρχή και με το σύστημα διεύθυνσης στο τέλος. Είμαι χαρούμενος, χάσαμε την πρώτη θέση για πολύ λίγο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να παλεύω για την κορυφή με τον Σεμπάστιαν Λεμπ”.

 

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε μια άτυχη στιγμή, η οποία του στοίχησε μερικά δευτερόλεπτα και την πρώτη θέση. Η τελευταία πέρασε στον συμπατριώτη του και οδηγό της M Sport, με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αντεπιτίθεται στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα και να ανακτά την πρωτοπορία.

 

Αρκετά από τα ελληνικά πληρώματα αντιμετώπισαν προβλήματα την πρώτη ημέρα του αγώνα και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, συνεχίζοντας να δίνουν το παρών στα ελληνικά βουνά υπό το καθεστώς του Rally2.

Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του 1ου σκέλους έχει ως εξής:

Σεμπάστιαν Λεμπ – Ισαμπέλ Γκαλμίς (M-Sport Ford WRT)
Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ (M-Sport Ford WRT) +1,7’’
Εσαπέκα Λάπι – Γιάνε Φερμ (Toyota Gazoo Racing WRT) +8,7’’
Τιερί Νεβίλ – Μάρτιν Βίνταγκε (Hyundai Shell Mobis WRT) +16,0’’
Ντάνι Σόρντο – Καντίτο Καρέρα (Hyundai Shell Mobis WRT) +22,2’’
Οτ Τάνακ – Μάρτιν Γιαρβεόγια (Hyundai Shell Mobis WRT) +31,1’’
Γκας Γκρίνσμιθ – Γιόνας Άντερσον (M-Sport Ford WRT) +33,9’’
Έλφιν Έβανς – Σκοτ Μάρτιν (Toyota Gazoo Racing WRT) +34,5’’
Κάλε Ροβάνπερα – Γιόνε Χάλτουνεν (Toyota Gazoo Racing WRT) +1’ 07,8’’
Τακαμότο Κατσούτα – Άαρον Τζόνστον (Toyota Gazoo Racing WRT N.G.) +1’ 38,9’’
Πρώτοι Έλληνες ολοκλήρωσαν τη μέρα οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2) στη 19η θέση γενικής, έχοντας ακριβώς πίσω τους τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα – Ρος Γουίτοκ (Volkswagen Polo GTI Rally2). Τρίτοι Έλληνες και 26οι γενικής είναι οι Γιώργος Κεχαγιάς – Δημήτρης Σαΐνης (Skoda Fabia Evo Rally2), εμπρός από τους Ιορδάνη Σερδερίδη – Φρεντερίκ Μικλότ (M-Sport Ford WRT). Την πρώτη πεντάδα των ελληνικών πληρωμάτων κλείνουν οι Χρυσόστομος Καρέλλης – Λεωνίδας Μαχαίρας (Citroen C3 Rally2), στην 29 θέση της γενικής κατάταξης. Oι Παναγιώτης Ρουστέμης – Χρήστος Μπάκλορης τούμπαραν με το Skoda Fabia Rally2 και εγκατέλειψαν. Το πλήρωμα ωστόσο είναι καλά.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ